21. juli 2019
Danske Bank accepterer lukning i Estland og afvikler samtidig deres aktiviteter i Letland, Litauen og Rusland, oplyser banken i en selskabsmeddelelse. (Arkivfoto).
Danske Bank accepterer lukning i Estland og afvikler samtidig deres aktiviteter i Letland, Litauen og Rusland, oplyser banken i en selskabsmeddelelse. (Arkivfoto).
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Danske Bank lukker også i Rusland og resten af Baltikum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danske Bank lukker også i Rusland og resten af Baltikum

Efter krav om at forlade Estland har Danske Bank besluttet at trække sig fra hele Baltikum og Rusland.

Erhverv - 19. februar 2019 kl. 14:16
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Danske Bank accepterer et krav fra det estiske finanstilsyn og lukker sin afdeling i Estland hurtigere end tidligere annonceret. Samtidig vil Danske Bank lukke deres aktiviteter i resten af Baltikum og Rusland.

Det oplyser banken i en meddelelse til fondsbørsen.

- Vi anerkender, at den alvorlige sag om mulig hvidvask i Estland har været en belastning for det estiske samfund, og at det estiske tilsyn på den baggrund finder det bedst, at vi indstiller bankaktiviteterne i landet, skriver direktør Jesper Nielsen i meddelelsen.

Derudover oplyser Danske Bank, at banken trækker sig fra sine aktiviteter i Litauen, Letland og Rusland. Et delt servicecenter i Litauen får som det eneste lov at bestå.

Servicecenteret har "en række administrative funktioner for banken".

- Vi har de senere år haft en strategi om at fokusere på de nordiske kernemarkeder og har i den forbindelse også neddroslet aktiviteterne i Baltikum.

- Beslutningen om helt at afvikle vores aktiviteter i Baltikum og Rusland er i overensstemmelse med denne strategi, siger Jesper Nielsen.

Tirsdag bad det estiske finanstilsyn Danske Bank forlade Estland efter en sag om mulig hvidvask gennem bankens estiske filial.

Aktiviteterne i det tidligere Baltikum har fyldt meget for Danske Bank, siden det i 2017 kom frem at bankens estiske afdeling havde ladet milliarder og atter milliarder euro flyde igennem sig nært uden kontrol.

Det har ledt banken ud i en voldsom krise, der har medført efterforskninger fra myndigheder i flere lande, hovedparten af ledelsens afgang og en halvering af markedsværdien.

Forretningsmæssigt er de baltiske aktiviteter dog ikke store. Samlet har banken et udlån i sin Noncore-division, der tæller Baltikum og resterne af den irske forretning, på 14,9 milliarder kroner. Bankens samlede udlån er på 1769 milliarder kroner.

- Alle de daglige bankforretninger med kunderne i Noncore Baltikum er bragt til ophør, ligesom salget af nye produkter er stoppet.

- De tilbageværende kundekonti er ved at blive lukket ned, og kunderne er blevet varslet. Processen er godt i gang, og langt de fleste tilbageværende konti vil blive lukket ned i første kvartal 2019, skrev Danske Bank i sit regnskab for 2018.

  • ErhvervSjælland

    ErhvervSjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland

  • Erhverv Vestegnen & Sydkysten

    Erhverv Vestegnen & Sydkysten