12. maj 2021
Med nyt opkøb overtager DSV 17.000 ansatte hos virksomheden Global Integrated Logistics, der slutter sig til de 56.000 ansatte hos DSV. (Arkivfoto)
Med nyt opkøb overtager DSV 17.000 ansatte hos virksomheden Global Integrated Logistics, der slutter sig til de 56.000 ansatte hos DSV. (Arkivfoto)
Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DSV opkøber Kuwait-virksomhed i handel til 26 milliarder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DSV opkøber Kuwait-virksomhed i handel til 26 milliarder

Den danske virksomhed DSV Panalpina bliver med opkøb verdens tredjestørste transport- og logistikkoncern.

Opdateret 27. april 2021 kl. 07:28
Erhverv - 27. april 2021 kl. 07:20
Af Ritzau

Den danske transport- og logistikkoncern DSV overtager virksomheden Global Integrated Logistics (GIL) fra Kuwait i en handel til en værdi af 26 milliarder kroner.

Det oplyser DSV tirsdag i en meddelelse.

DSV køber Global Integrated Logistics af virksomheden Agility, og der er tale om en handel, hvor man betaler med DSV-aktier og altså ikke har penge på bordet.

Med opkøbet overtager DSV 17.000 ansatte, der slutter sig til de 56.000, der i dag er ansat hos DSV.

Den kombinerede virksomhed vil få en en årlig omsætning på 142 milliarder kroner og blive verdens tredjestørste transport- og logistikkoncern efter schweiziske Kuehne + Nagel og tyske DHL på de to øverste pladser.

Administrerende direktør Jens Bjørn Andersen ser opkøbet som et godt match.

- Kombinationen af vores respektive globale netværk vil gøre det muligt for os at tilbyde vores kunder endnu bedre services.

- GIL's stærke markedsposition i Mellemøsten, Asien og Stillehavsområdet er et godt supplement til DSV's netværk og vil understøtte vores langsigtede ambitioner om værdiskabelse, siger han i en kommentar.

Handlen forventes at være afsluttet i tredje kvartal 2021. Opkøbet er det seneste i en lang række, som DSV har foretaget gennem årene.

Det seneste var i 2019, hvor schweiziske Panalpina blev købt for 37 milliarder kroner, og i 2015 købte DSV amerikanske UTI Worldwide for ni milliarder kroner.

DSV startede i 1976 som en sammenslutning af ti vognmænd, men er siden altså blevet en af verdens største koncerner i sin branche.

DSV er målt på omsætning Danmarks tredjestørste virksomhed efter A.P. Møller-Mærsk og Novo Nordisk.

arrow Læs også: FAKTA: DSV Panalpina har ofte snøren ude efter opkøb

  • ErhvervSjælland

    ErhvervSjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland
Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?