14. oktober 2019
Bakteriekulturer på bakker er netop sat ind i vakuum-kammeret, hvorefter frysetørringen går i gang. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Bakteriekulturer på bakker er netop sat ind i vakuum-kammeret, hvorefter frysetørringen går i gang. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Brrrr... det er iskoldt, rent og efterspurgt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brrrr... det er iskoldt, rent og efterspurgt
Erhverv - 30. maj 2019 kl. 06:16
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Agnete Vistar
Foto: Thomas Olsen

Det er som at træde direkte ind i Alaska. Om vinteren.

Temperaturmåleren viser minus 47 grader, og stikker man ansigtet ind, mærker man kulden ramme øjeæblerne. Man får hurtigt trukket næsen til sig. Den er allerede iskold.

Det er vel de færreste, der kører forbi European Freeze Dry's fabriksanlæg i Ll. Karleby på vej op til Hornsherred, som aner, hvor isnende koldt det er i fryserne så tæt på. De ældre i området husker, hvordan det ofte lugtede af purløg for nogle årtier siden, når man kørte gennem landsbyen. Men virksomheden er kommet lang vej, siden den hed Dansk Frysetørring og blot frysetørrede purløg.

European Freeze Dry, med den store ekspertise i frysetørring, er stort set den eneste virksomhed i Danmark i dag af sin slags, med en årsomsætning på ca. 135 mio. kroner og kunder over hele Europa.

I over et halvt århundrede har virksomheden frysetørret alt fra bær og grøntsager til kød, dokumenter, bakteriekulturer og enzymer. Den er førende på et marked, der efterspørger kvalitet og ekstremt høje krav til hygiejne.

For kort tid siden udvidede European Freeze Dry med endnu en avanceret frysetørrer. Nu har virksomheden syv af de store massive frysetørrere; de fleste på hovedsædet i Ll. Karleby og et par på en mindre afdeling i Skibby. Desuden har virksomheden en afdeling i Preston i England.

European Freeze Dry laver blandt andet kontraktarbejde for en lang række europæiske kunder, der køber sig til virksomhedens frysetørringskapacitet og leverer produkterne. Et andet ben er ingrediens-forretningen, med frysetørring af en række ingredienser, som andre fødevareproducenter bruger til at putte ind i alt fra snackbars til færdigretter.

Én af virksomhedens største kunder er Chr. Hansen Holding; en verdensomspændende virksomhed, som fremstiller fødevareingredienser.

Og et tredje ben er pakkede produkter, som virksomheden selv står for, som kan anvendes til outdoor fjeldvandring, for eksempel, eller på olieplatforme eller af militæret.

Læs mere i Erhverv Sjælland.

  • ErhvervSjælland

    ErhvervSjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland

  • Erhverv Vestegnen & Sydkysten

    Erhverv Vestegnen & Sydkysten