19. maj 2019
Når børn ned til syv år kan betale med app, bliver de mere ansvarlige, og de lærer om digitale penge, mener firmaet MyMonii, som står bag betalingsapp'en. Forbrugerrådet Tænk frygter øget forbrug hos børnene.
Når børn ned til syv år kan betale med app, bliver de mere ansvarlige, og de lærer om digitale penge, mener firmaet MyMonii, som står bag betalingsapp'en. Forbrugerrådet Tænk frygter øget forbrug hos børnene.
Foto: Kasper Palsnov/arkiv/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Børn på syv år kan fremover betale med mobilen i butikker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Børn på syv år kan fremover betale med mobilen i butikker

En ny betalingsapp er målrettet børn fra 7 til 13 år. Det giver dem bedre forståelse for penge, siger firmaet.

Erhverv - 12. juni 2018 kl. 16:47
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En ny betalingsapp ved navn "MyMonii" giver børn fra 7 til 13 år mulighed for at betale med mobilen i butikker.

App'en er udviklet i samarbejde med Nets, der står bag Dankort. Teknologien er den samme som Dankort på mobilen.

Det er i den forbindelse vigtigt, at der er mulighed for meget forældrekontrol, mener seniorøkonom ved Forbrugerrådet Tænk Troels Holmberg.

- Udbyderne bør sørge for, at forældre kan begrænse barnets forbrug og overvåge det, så man kan lade sit barn prøve kræfter med digitale betalinger i trygge rammer.

Børnene kan med app'en ikke bruge flere penge, end hvad de har sparet op. Desuden er der et dagligt maksforbrug på 1000 kroner, og der skal bruges en kode, hvis beløbet overstiger 350 kroner.

Forældre kan via deres egen telefon følge barnets forbrug og sætte en forbrugsgrænse mellem 0 og 1000 kroner.

Ifølge Troels Holmberg er aldersgrænsen ved app'en sat meget lavt.

- Det er meget individuelt, hvornår det enkelte barn er modent nok til at tage skiftet fra fysiske penge til digitale penge. Jeg ville ikke selv udstyre et syvårigt barn med et betalingsinstrument, siger han.

"MyMonii" har indtil nu været en lommepenge-app, hvor forældre kunne overføre et fast beløb til børnene eller oprette opgaver med belønninger.

Flere end 45.000 familier anvender ifølge firmaet MyMonii app'en, der har introduceret betalingsfunktionen "MyMonii Pay" efter stor efterspørgsel fra forældre.

Ifølge Troels Holmberg kan app'en føre til et øget forbrug hos børnene, fordi de har mobilen - og dermed betalingsmuligheden - ved hånden konstant.

Louise Ferslev, der er administrerende direktør og grundlægger af MyMonii, oplever det modsatte.

- Mit indtryk er, at når børnene kan se, hvad de har brugt pengene på, så bliver de mere ansvarlige. Det er også, hvad jeg hører fra forældrene, siger hun.

Hun ser app'en som et redskab, der forbereder børnene på en hverdag med digitale penge. Det giver også tryghed hos forældrene, mener hun.

- En far skrev til os, at han hellere ville bruge "MyMonii Pay" end at give sin søn et debetkort. Hans søn har som mange andre børn og unge ikke en pung, ligesom voksne har.

- Derfor var han bange for, at sønnen ville smide kortet væk. Derimod vidste han, at sønnen altid har telefonen på sig, siger Louise Ferslev.

Flere banker tilbyder allerede betalingskort for børn ned til syv år. Mens betalingsapp'en til børn er den første af sin slags.

  • ErhvervSjælland

    ErhvervSjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland

  • Erhverv Vestegnen & Sydkysten

    Erhverv Vestegnen & Sydkysten