28. februar 2021
Thomas Jensen vil have sat fuld fart under udviklingen af Bocarten. Derfor har han indgået et samarbejde med DTU. Foto: Jørgen C. Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

Thomas Jensen vil have sat fuld fart under udviklingen af Bocarten. Derfor har han indgået et samarbejde med DTU. Foto: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bocarten i fuld fart på vej mod nye tider

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bocarten i fuld fart på vej mod nye tider
Erhverv - 10. januar 2019 kl. 05:50
Af Lars Christensen

Det lille, lette og børnevenlige køretøj Bocart har i årtier været en storsælgert med kunder rundt om i store dele af verdenen.

Men firmaet bag vil ikke bare nøjes med at leve højt på køretøjets fortid. Hos Bocart Aps på Møn har man store planer for fremtiden.

Det fortæller Thomas Jensen, der i oktober 2017 overtog firmaet fra den hidtidige ejer og grundlægger.

Han fik selv øjnene op for Bocartens mange muligheder, da han samme år flyttede med familien til Møn, hvor hans 12-årige søn Oskar begyndte at gå på Stege Ungdomsskole. Her havde de unge stor glæde af skolens gamle Bocarts, som sønnen også hurtigt blev begejstret for.

- Det er et undervisningsmiddel. Det fanger de unges interesse meget bedre end knallerter. Og det er ikke kun dem, der ikke kan sidde stille på skolebænken. De unge nyder at rode med den, og der er så meget fagligt gemt i den, som vi skal udnytte endnu mere, forklarer Thomas Jensen.

Sammen med DTU har Thomas Jensen sat gang i et projekt om den såkaldte »gameificering« af Bocarten. Gameificering er det nye sort indenfor undervisningsmidler, fordi det går ud på at forvandle undervisning til et spil. Målet er at udstyre Bocarten med sensorer, der kan måle for eksempel fart, acceleration og kurver, som de unge kan følge med i via en app på deres mobil eller tablet. Via appen kan de unge også få stillet spørgsmål om matematik og fysik og dyste med andre Bocart-ejere rundt om i verden. App'en skal supplere det undervisningsmateriale, der allerede følger med køretøjerne.

Firmaet samarbejder også med OCN Danmark, der fokuserer på den viden, de unge lærer ved siden af den normale skolegang.

  • ErhvervSjælland

    ErhvervSjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland
Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?