21. februar 2020
Medarbejderne har lynende travlt med at sætte 400.000 varer på plads på reolerne.
Medarbejderne har lynende travlt med at sætte 400.000 varer på plads på reolerne.
Foto: Foto:Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Biltemas flagskib tager form

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Biltemas flagskib tager form
Erhverv - 31. oktober 2019 kl. 06:53
Af Anders Spanggaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
arrow Læs også: Billeder: Folk strømmede ind i ny butik

Biltema i Roskilde åbner på lørdag den 2. november, og den sidste uges tid har 60 af kædens medarbejdere knoklet for at få alt parat til åbningen. De 27 er Biltema Roskildes medarbejdere, og de 33 har man lånt i de andre Biltemaer på Sjælland.

Der er nok at tage fat på, når 400.000 varer skal sættes på plads på ialt to kilometer reoler, så det er blevet til nogle lange arbejdsdage ind imellem. For at vise, at indsatsen bliver påskønnet, har ledelsen inviteret medarbejdernes familier med til en særlig VIP-åbning i morgen fredag, hvor virksomhedens samarbejdspartnere også er inviteret.

Det nye varehus i udkanten af Roskilde ud til motorvejen bliver Biltema nummer 12 i Danmark, og med åbningen af den tager kæden et kvantespring på det danske marked.

- Biltema Roskilde er 7600 kvadratmeter og er dermed næsten dobbelt så stor som de øvrige Biltemaer i Danmark. Vores ambition er at slå rekorden i omsætning og at slå fast, at selv om vi har navnet Biltema, er vi meget bredere end det. Udover masser af ting til bilen har vi alt til fritid, båd, boligen og multimedie. Det er den vej, Biltema er slået ind på, og det kræver plads, forklarer Jacob Møller, direktør i Biltema Danmark.

Og under en tur rundt i det kæmpestore varehus i Roskilde fik Erhverv Sjællands udsendte syn for sagen. På hylderne finder man simpelthen alt lige fra legetøj til børnene til hjulkapsler til bilen.

Ikke bare en pølsebiks

Cafeen er også undergået en forandring i den nye Biltema, og det kræver også mere plads. Det skal ikke bare være en pølsebiks, det skal være en familie restaurant, hvor man kan sidde og hygge sig med et godt måltid mad efter indkøbene. Og indretningen er iøvrigt sådan, at man kan gå direkte ind i cafeen uden at gå ind i forretningen.

- Der sker store forandringer i cafeen, men vi holder fast i en fransk hotdog til en 10'er. Den er vores signatur, når det handler om maden i Biltema, forklarer Jacob Møller.

Biltema i Roskilde bliver ikke bare det største i Danmark, det bliver også det mest miljørigtige med solceller på taget, jordvarme og belysning leveret af energisparende LED pærer. Husets materialer er alle langtidsholdbare. Der bruges specialbeton til både vægge og lofter. Tillige tilføjes et ekstra tykt lag isolering på taget. Gulvene bliver opført i granit, der bare skal rengøres med børste og vand (læs: ingen kemikalier). LED-belysningen er bevægelsesstyret, og alle vinduer er selvrensende.

- Vi fortsætter med konstant at finde nye, smarte løsninger, der effektiviserer byggeriet af nye varehuse. På denne måde får vi endnu bedre, flottere og mere miljøvenlige varehuse, fortæller Jacob Møller.

Sikkerheden er ligeledes i top med særligt sikrede rum til opbevaring af brandfarlige væsker og spraydåser.

Varehuset i Roskilde bliver spydspidsen for Biltema i Danmark, og står det til Jacob Møller og den øvrige ledelse, får det i de kommende år følgeskab af mange nye Biltema varehuse. De 12 nuværende varehuse skulle nemlig gerne have følgeskab af 13 nye varehuse, så man når op på 25 Biltemaer på dansk grund.

- Det antal mener vi bestemt, at der er plads til, fastslår Jacob Møller.

Overlapning er helt ok

Direktøren glæder sig over placeringen af kædens nye varehus på Industrivej i Roskilde. Det er en central placering, som han kalder navlen af Sjælland, og han ser ikke noget problem i, at der blandt de nærmeste naboer er nogle, der har de samme varer på hylderne som Biltema.

- Det gør ikke spor, at vi og Bauhaus på nogle områder overlapper hinanden. De har eksempelvis en billig vinkelsliber til salg, og det vi også. Men det vil da trække folk ud på Industrivej i Roskilde, hvis de er på jagt efter en billig vinkelsliber. Det bliver win-win for os begge.

arrow Hundredvis i kø til Danmarks største Biltema
02. november 2019 kl. 09:50 Opdateret: kl. 12:00
arrow Lyskryds klar til Biltema
31. oktober 2019 kl. 16:32 Opdateret: kl. 12:44

  • ErhvervSjælland

    ErhvervSjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland

  • Erhverv Vestegnen & Sydkysten

    Erhverv Vestegnen & Sydkysten