22. april 2019
22. juni blev et nyt rensningsanlæg indviet hos RGS Nordic i Stigsnæs Industripark. Her er produktionsleder Pernille Lyngsie Pedersen i gang med at fortælle de besøgende ved åbningen om de forskellige processer i anlægget. Foto: Solveig Hansen
gallery icon

Se billedserie

22. juni blev et nyt rensningsanlæg indviet hos RGS Nordic i Stigsnæs Industripark. Her er produktionsleder Pernille Lyngsie Pedersen i gang med at fortælle de besøgende ved åbningen om de forskellige processer i anlægget. Foto: Solveig Hansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bakterierne gør det hårde arbejde hos RGS Nordic

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bakterierne gør det hårde arbejde hos RGS Nordic
Erhverv - 09. august 2018 kl. 05:45
Af Solveig Hansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

RGS Nordic i Stigsnæs Industripark hed oprindeligt Stigsnæs Industrimiljø og blev bygget tilbage i 1990'erne. Håbet var, at der ville komme flere industrier til området, hvis spildevand skulle renses. Industrierne kom imidlertid aldrig, og i stedet er vandet kommet til RGS Nordic, der nu takket være den nærtliggende Stigsnæs Havn modtager spildevand i en rørledning, der går direkte fra havnen og til RGS Nordic.

400.000 m3 bliver det cirka til om året - leveret i mængder af omkring 10.000-20.000 tons ad gangen. Ikke alt bliver dog sejlet til, da en del af industrispildevandet også bliver kørt til industriparken i lastbil.

- Vi renser spildevand fra andre virksomheder og industrier. Spildevand, som ikke kan tilledes det normale kloaksystem, fordi det er for koncentreret og indeholder nogle stoffer, som er svært nedbrydelige eller hæmmer den biologiske proces, siger Pernille Lyngsie Pedersen.

Hun er produktionschef hos RGS Nordic i Stigsnæs Industripark og har arbejdet med industrispildevand i 22 år. Faktisk var hun i fem år laboratorieleder hos Stigsnæs Industrimiljø i perioden 1995-2000, inden hun tog en afstikker til en anden produktionsvirksomhed med eget rensningsanlæg. I 2013 kom hun tilbage til Stigsnæs i den daværende virksomhed Vandrens og har været på Stigsnæs siden.

Over halvdelen af det spildevand, som RGS Nordic modtager på Stigsnæs, kommer fra forskellige typer af virksomheder i Danmark inden for blandt andet kemisk produktion, farveindustrien og olieindustrien.

Læs hele artiklen gratis i ErhvervsAvisen Sjælland, som du finder på http://www.e-pages.dk/erhvervsjaelland/323/

  • ErhvervsAvisen Sjælland

    ErhvervsAvisen Sjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland

  • Erhverv Vestegnen & Sydkysten

    Erhverv Vestegnen & Sydkysten