19. marts 2019
Hans Henrik Øhlers har slået sig ned i Egebjerg med sin design- og håndværksvirksomhed Øhlers Design, der fremstiller organisk udformede legeplads-skulkturer. Foto: Mie Neel
gallery icon

Se billedserie

Hans Henrik Øhlers har slået sig ned i Egebjerg med sin design- og håndværksvirksomhed Øhlers Design, der fremstiller organisk udformede legeplads-skulkturer. Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Autodidakt multikunstner kreerer lege-skulpturer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Autodidakt multikunstner kreerer lege-skulpturer
Erhverv - 25. juni 2018 kl. 20:30
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Skulptør, designer og innovator står der på Hans Henrik Øhlers visitkort. En multikunstner med fingersnilde og teknisk indsigt - der har lært sig selv håndværk og 3D-computerteknik og nu fremstiller kæmpestore, organisk formede, vejr- og belastningssikrede legeplads-skulpturer til ind- og udland, blandt andet til Oslo.

Aktuelt arbejder han på nogle enorme blomsterkummer til den norske hovedstad. I stedet for at støbe beton i forme har Hans Henrik Øhlers i samarbejde med en betonfabrik opfundet en særlig håndvenlig betonblanding, en videreudvikling af skibsbygge-materialet ferro-cement. Et gitter af tentor-stål med lag af hønse-net danner grunden for Hans Henrik Øhlers betonarbejde.

- Man kan smøre betonen på stål- og net-konstruktionen - udenpå og indeni. Konsistensen er cremet og klistret, så man kan bruge hænderne, med handsker på, siger multikunstneren.

Efter 10 år uden fast værksted og bopæl - hvor han på cirkus-manér har boet i beboelsesvogn på de byggepladser, hvor han har opbygget skulpturelle legepladser sammen med sine assistenter - har Hans Henrik Øhlers nu slået sig ned i Egebjerg i Odsherred med sin virksomhed Øhlers Design.

Tidligere bestod grunden af en stribe matrikler - sumpede grunde med højt græs og ukrudt, hvor der var gravet tørv.

- Jeg har bygget det hele op fra grunden: Drænet, fyldt stabilgrus på, planeret, så man kan køre med de store lastbiler, fortæller Hans Henrik Øhlers.

Læs hele artiklen gratis i ErhvervsAvisen Sjælland på http://www.e-pages.dk/erhvervsjaelland/321/

  • ErhvervsAvisen Sjælland

    ErhvervsAvisen Sjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland

  • Erhverv Vestegnen & Sydkysten

    Erhverv Vestegnen & Sydkysten