28. november 2020
Ønsket om et rummeligt og funktionelt træningskøkken på Bostedet Lundebo kom fra brugerne selv. Fra venstre ses beboer Nina Hansen, ergoterapeut Louise Egelund, arkitekt Anders Køhler-Johansen og køkkenansvarlig Birgit Andersen. Foto: Anders Ole Olsen
gallery icon

Se billedserie

Ønsket om et rummeligt og funktionelt træningskøkken på Bostedet Lundebo kom fra brugerne selv. Fra venstre ses beboer Nina Hansen, ergoterapeut Louise Egelund, arkitekt Anders Køhler-Johansen og køkkenansvarlig Birgit Andersen. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Arkitekturen retter blikket mod energi og demokrati

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Arkitekturen retter blikket mod energi og demokrati
Erhverv - 01. marts 2018 kl. 05:40

Af Martin Pedersen
Råvarerne er stillet frem på køkkenbordet i det nye produktionskøkken på Bostedet Lundebo i Dianalund. Køkkenet er indrettet med hæve-sænke-borde og fungerer også som træningskøkken for bostedets beboere.

I køkkenet står ergoterapeut Louise Egelund, og ved bordet sidder beboer Nina Hansen i sin kørestol. Hun har køkkentræning én gang om ugen - og det er nu.

- Det er smart! Se, lyder det fra Nina Hansen, mens hun viser, hvordan hun selv kan indstille bordet i den rigtige højde.

I køkkenet er arkitekt Anders Køhler-Johansen også på besøg. Sammen med resten af medarbejderne i arkitektvirksomheden Arkiplus A/S i Sorø har han tegnet og designet den nye version af Bostedet Lundebo - og dermed også indretningen af træningskøkkenet.

- Det er ikke os, der har fundet på det. Men vi har lyttet til, at brugerne gerne ville have sådan et køkken, siger Anders Køhler-Johansen.

Han er både arkitekt og partner i Arkiplus, hvor der er otte fastansatte - to arkitekter og seks bygningskonstruktører.

Energiforbrug er et andet område, der er blevet et stadigt vigtigere parameter inden for arkitektur. Det har Anders Køhler-Johansen oplevet.

- Der er en generel interesse for området, og vi arbejder med på den interesse. Det koster lidt ekstra, men totaløkonomisk er der god ræson i det. Noget af det, som man for 10 år siden ikke troede var nødvendigt, er blevet standard i dag. Det gælder for eksempel for mængden af isolering, siger Anders Køhler-Johansen.

Læs hele artiklen gratis i ErhvervsAvisen Sjælland på http://www.e-pages.dk/erhvervsjaelland/306/

  • ErhvervSjælland

    ErhvervSjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland

  • Erhverv Vestegnen & Sydkysten

    Erhverv Vestegnen & Sydkysten
Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?