23. oktober 2020
ARKIVFOTO. Skolebørn og folkeskolelærere kan ånde lettet op. Den gode lange sommerferie er reddet - og om nødvendigt er regeringen villig til at lade de ældste elevers årskarakterer gælde som prøvekarakter. Det skriver Politiken onsdag. (se Ritzau histori
ARKIVFOTO. Skolebørn og folkeskolelærere kan ånde lettet op. Den gode lange sommerferie er reddet - og om nødvendigt er regeringen villig til at lade de ældste elevers årskarakterer gælde som prøvekarakter. Det skriver Politiken onsdag. (se Ritzau histori
Foto: Jens nøRgaard Larsen/ Scanpix /Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Antorini garanterer: Sommerferien ligger fast

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Antorini garanterer: Sommerferien ligger fast

Regeringen er om nødvendigt klar til at gøre årskarakterer til prøvekarakterer for at redde sommerferien.

Opdateret 03. april 2013 kl. 13:26
Erhverv - 03. april 2013 kl. 09:12
Af Ritzau

Skolebørn og folkeskolelærere kan ånde lettet op. Den gode lange sommerferie er reddet - og om nødvendigt er regeringen villig til at lade de ældste elevers årskarakterer gælde som prøvekarakter.

Det skriver Politiken onsdag.

arrow Læs også: Det siger de om lockouten

Uanset hvor længe lockouten kommer til at vare, slår børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) nemlig fast, at hun ikke vil bruge sin mulighed for at udskyde sommerferien.

- Det er fastlagt via en bekendtgørelse, og jeg har ikke nogen planer om at flytte eller udskyde sommerferien, siger Christine Antorini til Politiken.

Den relevante bekendtgørelse fra 2011 slår fast, at første dag i skoleferien 2013 er lørdag 29. juni. Samme bekendtgørelse fastslår, at de skriftlige prøver i niende klasse finder sted fra 2. til 16. maj, mens de mundtlige skal afholdes fra 3. til 26. juni.

Christine Antorini vil ikke udelukke, at det kan blive nødvendigt helt at aflyse prøverne og i stedet lade elevernes årskarakterer gælde som eksamenskarakter.

- I allersidste konsekvens kan man være nødt til at gøre standpunktskarakteren til prøvekarakter. Det er den allersidste udvej, for forhåbentlig er det muligt at give eleverne den kompenserende undervisning, de skal have.

- Vi ved jo ikke, hvad der sker her videre frem nu, men eleverne skal vide, at de ikke bliver forhindret i at gennemføre en uddannelse efter folkeskolen. De får et afgangsbevis, siger ministeren til Politiken.

arrow Bondo: Sympatikonflikt en mulighed
04. april 2013 kl. 08:41 Opdateret: kl. 13:30
arrow Lockouten rammer et lokalt løbsarrangement
04. april 2013 kl. 07:16 Opdateret: kl. 14:07
arrow Konfliktramte børn bliver passet i julestue
04. april 2013 kl. 06:00 Opdateret: kl. 14:08

  • ErhvervSjælland

    ErhvervSjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland

  • Erhverv Vestegnen & Sydkysten

    Erhverv Vestegnen & Sydkysten
Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?