24. juli 2019
Anette Berrig er ikke en type, som sidder på sit kontor dagen lang. Hun nyder at være med ude i produktionen og på den måde have fingrene »nede i betonen«. Foto: Mie Neel
gallery icon

Se billedserie

Anette Berrig er ikke en type, som sidder på sit kontor dagen lang. Hun nyder at være med ude i produktionen og på den måde have fingrene »nede i betonen«. Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Anettes hjerte er til beton

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Anettes hjerte er til beton
Erhverv - 14. marts 2019 kl. 06:07
Af Anders Spanggaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Anette Berrig er ikke den eneste kvinde i den store produktionshal, hvor tunge elementer af beton produceres og transporteres rundt ved hjælp af en kran i loftet. Men det er helt klart mændene, som er i flertal ude i produktion på virksomheden Gammelrand Beton i Svebølle, hvor Anette Berrig er salgsingeniør.

Det generer ikke den 51-årige kvinde, hvis hjerte banker for beton. Hun er ikke meget for at være en del af en stor pigeflok. Det fandt hun ud af, allerede da hun læste til akademi-ingeniør.

- De fleste piger på studiet valgte at blive kemi-ingeniører. Men det ville jeg ikke, der var for mange piger efter min smag. I stedet gik det op for mig, at beton er et virkelig spændende materiale, og den kærlighed har holdt ved lige siden, fortæller Anette Berrig med et smil.

Ud over at være salgsingeniør på Gammelrand Beton med ansvar for virksomhedens specialproduktion er hun også formand for Dansk Betonforening, som er et fagteknisk selskab under Ingeniørforeningen. En stor del af hendes vågne timer er således fyldt med beton.

Som de fleste sikkert ved, er beton for det meste gråt, men Anette Berrig håber - og arbejder aktivt på - at beton skal udvikle sig til at blive et mere og mere »grønt« produkt. Hun glæder sig derfor over, at betonbranchen i forrige uge kunne præsentere resultaterne af et fireårigt projekt med titlen »Grøn beton 2«.

- Betonbranchen skal naturligvis hele tiden gøre sit for at blive mere bæredygtig. CO2-aftrykket skal være så lavt som muligt, hvis man ser på betonens samlede livscyklus. Det kræver meget energi at producere beton, fordi cementen i betonen er meget energikrævende at producere. Men til gengæld holder beton længe, og det kræver ikke særlig meget vedligeholdelse. Så på den lange bane er beton et bæredygtigt produkt, slår Anette Berrig fast.

Hun og de øvrige medarbejdere på Gammelrand Beton gør en stor indsats for at gøre virksomheden så grøn som overhovedet muligt. Når bilerne bliver vasket rene for betonrester, genbruger man efterfølgende vaskevandet som blandevand i ny beton. Derudover bliver resterne af sand og sten også sorteret og genbrugt i ny beton, og derved spares der på råstofferne i grusgraven.

Læs mere i ErhvervsAvisen Sjælland

  • ErhvervSjælland

    ErhvervSjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland

  • Erhverv Vestegnen & Sydkysten

    Erhverv Vestegnen & Sydkysten