25. maj 2019
Alm Brands administrerende direktør, Søren Boe Mortensen, har udsigt til højere indtjening i 2018.
Alm Brands administrerende direktør, Søren Boe Mortensen, har udsigt til højere indtjening i 2018.
Foto: Scanpix/Thomas Lekfeldt/arkiv
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Alm. Brand skruer forventninger op trods nedgang i resultat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Alm. Brand skruer forventninger op trods nedgang i resultat

Danmarks fjerdestørste forsikringsselskab ser lysere på resten af året efter første kvartal.

Erhverv - 17. maj 2018 kl. 11:40
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Forsikringsselskaber Alm. Brand kan opjustere sin forventninger til kassebeholdningen i 2018 med mindst 50 millioner kroner.

Det skyldes blandt andet fremgang i salget af forsikringer, oplyser Alm. Brand i en meddelelse i forbindelse med regnskabet for første kvartal.

Koncernen venter nu at tjene 500-600 millioner kroner før skat i år mod tidligere ventet 450-550 millioner kroner.

- Koncernens resultat for første kvartal blev på trods af modvind på de finansielle markeder bedre end forventet, siger administrerende direktør Søren Boe Mortensen i en meddelelse.

Alm. Brand er Danmarks fjerdestørste forsikringsselskab med en markedsandel, som ifølge selskabet er ti procent. Forsikringsselskabet har omkring 300.000 privatkunder og 100.000 erhvervs- og landbrugskunder.

Alm. Bank tjener langt de fleste af sine penge på at sælge forsikringer, men har også aktiviteter inden for pension og bankforretning.

De samlede indtægter i Alm. Brand-koncernen steg til knap 2,2 milliarder kroner mod knap 2,0 milliarder i samme periode 2017.

Samlet faldt resultatet før skat dog alligevel til 223 millioner kroner fra 272 millioner i perioden året før. Det er dog alligevel bedre, end selskabets ledelse havde forventet.

Især et tab på 15 millioner kroner på investeringer trækker ned. I samme kvartal i 2017 lød den post på en gevinst på 38 millioner kroner.

Men salget af forsikringer går godt. Præmierne steg 2,0 procent i forhold til i samme periode 2017. Samtidig nød Alm. Brand godt af færre skader.

Bankforretningen går ikke helt så godt, og resultaterne her betegnes som "ikke tilfredsstillende".

- Banken udvikler sig positivt, men vi har fortsat et arbejde med at forbedre resultaterne, siger Søren Boe Mortensen om banken, der har opkøbt en del af Saxo Bank.

- Integrationen af aktiviteterne fra Saxo Privatbank udvikler sig som planlagt, og vi forventer, at opkøbet allerede fra næste år vil forbedre bankens resultat betydeligt, siger han.

  • ErhvervSjælland

    ErhvervSjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland

  • Erhverv Vestegnen & Sydkysten

    Erhverv Vestegnen & Sydkysten