19. november 2017
Leder af produktionsplanlægningen Svend Erik Jørgensen og raffinaderidirektør Jofrid Klokkehaug i den nye administrationsbygning, hvor rørene på væggen er et foto-tapet. Foto: Peter Andersen
gallery icon

Se billedserie

Leder af produktionsplanlægningen Svend Erik Jørgensen og raffinaderidirektør Jofrid Klokkehaug i den nye administrationsbygning, hvor rørene på væggen er et foto-tapet. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 625 tankskibe fodrer årligt dansk raffinaderi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

625 tankskibe fodrer årligt dansk raffinaderi
Erhverv - 07. september 2017 kl. 15:30
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Ulrik Reimann
Hver eneste dag ryger der 16.000-17.000 kubikmeter produkter igennem anlægget. Statoil Raffinaderiet i Kalundborg har en kapacitet på 5,5 millioner råolie - crude oil - årligt, og næsten det hele bliver til produkter: Benzin, diesel, propan, fyringsolie og fuelolie. Det gælder 96 procent af indtaget, da de resterende fire er eget forbrug af brændsel bortset fra et meget lille svind. Produktionens størrelse svarer til, at Kalundborg-raffinaderiet kunne holde hele Danmark kørende på benzinområdet.

- Raffinaderiet, som er Danmarks største og samtidig lille i europæisk sammenhæng, er gammelt, velholdt, udvidet, moderniseret og veldrevet i samarbejde med ingeniørerne, fortæller raffinaderidirektør i Statoil Refining Denmark, Jofrid Klokkehaug.

Hun pointerer, at de tre vigtigste fokusområder er sikker drift, lønsom drift, og at raffinaderiet skal være en attraktiv arbejdsplads. Og sikkerheden kommer altid først, understreger hun.

Lønsomheden ser det aktuelt godt ud med. Tallene på bundlinjen har været sorte i de to seneste regnskabsår. Det gælder også første halvår af 2017, hvor Statoil Refining kom ud med et plus på »meget tilfredsstillende« 283 millioner danske kroner.

- Konkurrencen er hård og vil ikke blive mindre hård i fremtiden. Tværtimod. Men raffinaderiet i Kalundborg er energieffektivt og ved fortsat at holde omkostningerne nede har raffinaderiet udsigt til mange års drift endnu, siger den norske raffinaderidirektør, som lægger ekstra tryk på ordet »mange«.

Læs hele artiklen i ErhvervsAvisen Sjælland på http://www.e-pages.dk/erhvervsjaelland/289/