28. maj 2020
Problemerne hos Mille Food i Nordsjælland påvirker hele den danske mejeribranche.
Problemerne hos Mille Food i Nordsjælland påvirker hele den danske mejeribranche.
Foto: unknown
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 46 mejerier kontrolleres efter beslaglæggelse af 400 paller mælkepulver

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

46 mejerier kontrolleres efter beslaglæggelse af 400 paller mælkepulver
Erhverv - 17. oktober 2019 kl. 08:24
Af FødevareWatch
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Afsløringer om manglende sporbarhed og beslaglæggelser af 400 paller modermælkserstatning hos Mille Food i Nordsjælland påvirker hele den danske mejeribranche. Nu rykker Fødevarestyrelsen ud til ekstraordinære kontroller over hele landet hos de 46 mejeriselskaber, der er godkendt til eksport til Kina.

arrow Læs også: Skandalesag truer 100 nye job

Det oplyser Fødevarestyrelsens chef i afdelingen Fødevare København, Jakob Munkhøj Nielsen, til erhvervsmediet FødevareWatch.

"Vi kontrollerer ekstra ved alle de virksomheder, der har mejerieksport til Kina, med fokus på især sporbarheden på forskellige typer ingredienser. Det er kun naturligt i forlængelse af den her sag," siger Jakob Munkhøj Nielsen.

Den landsdækkende kontrolaktion kommer, efter at Hundested-virksomheden Mille Food er blevet politianmeldt i en sag om manglende dokumentation og sporbarhed i sin produktion af modermælkserstatning til Kina.

Thise Mejeri er blandt de virksomheder, der har fået ekstraordinært besøg fra Fødevarestyrelsen, hvilket mundede ud i en fejlfri rapport.

"Jeg er faktisk glad for det her besøg. Oven på sådan en sag kan jeg bruge kontrolrapporten som besked til vores partnere i Kina om, at vi har styr på det. Jeg er taknemmelig for, at Fødevarestyrelsen reagerer så hurtigt," siger Poul Pedersen, adm. direktør i Thise, til FødevareWatch.

Indtil videre er der ikke noget, som tyder på, at andre virksomheder end Mille Food har problemer, hvilket Fødevarestyrelsen også har kommunikeret til de kinesiske myndigheder.

Fødevarestyrelsen er i færd med at politianmelde Mille Food samt Titan Trade Company, der har importeret valleproteinet lactoferrin ulovligt, sandsynligvis fra Kina. Ingrediensen er senere blevet brugt i produktionen af modermælkserstatning hos Mille Food.

Den tidligere direktør i Mille Food, Steve Wang, står også bag Titan Trade Company, som han både ejer og driver, ifølge CVR-registret. Han er sammen med kvalitetsdirektøren og fabrikschefen i Mille Food blevet fyret.

Selskabet har fået forbud mod at eksportere til Kina, før selskabet har rettet op på sine fejl, og Fødevarestyrelsen har beslaglagt 400 paller med modermælkserstatning, der skulle sendes til Kina.

FødevareWatch har ad flere omgange været i kontakt med Mille Food. Selskabet har oplyst, at man på nuværende tidspunkt ikke kan besvare en række oplagte spørgsmål om sagen, eksempelvis hvordan fejlen kunne ske.

arrow Rejsehold slog til mod modermælksproducent
17. oktober 2019 kl. 09:13 Opdateret: kl. 20:14
arrow Politianmeldelse på vej til Mille Food efter kontrolbesøg
17. oktober 2019 kl. 04:00 Opdateret: kl. 20:11
arrow Mille Food: Ny chef skal rette op på fejl
12. oktober 2019 kl. 11:36 Opdateret: kl. 10:42

  • ErhvervSjælland

    ErhvervSjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland

  • Erhverv Vestegnen & Sydkysten

    Erhverv Vestegnen & Sydkysten
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?