19. januar 2020
Bagagemedarbejdere fra SAS Ground Handling (SGH) har igen nedlagt deres arbejde i Københavns Lufthavn. (Arkivfoto)
Bagagemedarbejdere fra SAS Ground Handling (SGH) har igen nedlagt deres arbejde i Københavns Lufthavn. (Arkivfoto)
Foto: Mathias Bojesen/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 3Fere strejker på ny efter at have truet kollega i lufthavn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

3Fere strejker på ny efter at have truet kollega i lufthavn

Bagageansatte i Københavns Lufthavn har igen nedlagt deres arbejde. Det sker efter ballade mellem de ansatte.

Erhverv - 11. september 2019 kl. 14:07
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På det seneste har bagagemedarbejdere fra SAS Ground Handling, SGH, flere gange nedlagt deres arbejde i Københavns Lufthavn.

Nu viser det sig, at årsagen til medarbejdernes utilfredshed går tilbage til juli, hvor en SGH-medarbejder ville være medlem af en anden fagforening end 3F.

Det blev mødt med utilfredshed af nogle af hans kolleger, hvoraf en af dem var næstformand i SGH. Han understregede kraftigt, at medarbejderen skulle melde sig ind i 3F.

Det skriver Berlingske, som også kan fortælle, at den medarbejder, der ikke ville melde sig ind i 3F, ville være medlem af ingeniørernes fagforening, IDA. Årsagen var ifølge Berlingske, at han er uddannet ingeniør.

- Har du aldrig hørt om jungleloven. Den lever herude. Det vil sige, at der kun er én fagforening, som vi er medlem af herude. Vi er alle sammen medlem af den samme forening, sagde medlemmet af 3F ifølge en lydfil.

Efter at avisen har beskrevet sagen, har Henrik Bay-Clausen, formand for 3F Kastrup, taget afstand fra brugen af trusler, som medarbejderen i lufthavnen blev udsat for.

- Det er absolut ikke i orden at udsætte kolleger for trusler, som det desværre er sket. Det er ikke 3Fs måde at arbejde på.

- Jeg har noteret mig, at den pågældende, der er gået langt over stregen, efterfølgende har valgt at trække sig fra sine hverv i 3F, og at der er tale om en afsluttet personalesag, siger Henrik Bay-Clausen i en pressemeddelelse.

To gange i sidste uge nedlagde medarbejderne hos SGH deres arbejde i Københavns Lufthavn i flere timer. Også onsdag har medarbejderne valgt at gå i strejke.

- På grund af overenskomststridig arbejdsnedlæggelse hos bagagemedarbejdere hos SGH kan der forekomme moderate forsinkelser hos de flyselskaber, der får håndteret bagage af SGH.

- Det samme gælder for leveringen af bagage for ankommende flyselskaber, der får håndteret bagage af SGH, skriver lufthavnen på sin hjemmeside.

Foruden SAS står SGH også for at håndtere bagage for flyselskaber som eksempelvis Eurowings, Icelandair, Qatar Airways og Thai Airways.

Berlingske skriver, at onsdagens strejke er blevet igangsat, kort efter at medarbejderen, der ikke er medlem af 3F, er mødt på arbejde.

arrow Læs også: Omstridt SAS-vikar kommer på arbejde igen efter hjemsendelse
arrow 3F-boss skærer igennem: Trusler er absolut ikke i orden
11. september 2019 kl. 17:19 Opdateret: kl. 17:20
arrow Bagagemedarbejdere genoptager arbejde i lufthavn efter trusler
11. september 2019 kl. 15:42 Opdateret: kl. 15:44
arrow OVERBLIK: 3F'ere truede kollega i SAS med fyring og fjendskab
11. september 2019 kl. 15:35 Opdateret: kl. 15:36

  • ErhvervSjælland

    ErhvervSjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland

  • Erhverv Vestegnen & Sydkysten

    Erhverv Vestegnen & Sydkysten