4. august 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 1,3 millioner amerikanere melder sig ledige på en uge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

1,3 millioner amerikanere melder sig ledige på en uge

Med dagens opgørelse har cirka 50 millioner amerikanere været forbi ledighedskøen siden midten af marts.

Erhverv - 09. juli 2020 kl. 14:37
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

1,3 millioner amerikanere meldte sig ledige i sidste uge.

Det oplyser USA's beskæftigelsesministerium ifølge Reuters.

Det er lidt færre nytilmeldte ledige end ventet. Ifølge det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg forventede eksperter og analytikere 1.375.000 nye ledige i den forgangne uge.

Forrige uge lå antallet af nytilmeldte ledige på lidt over 1,4 millioner.

Med den seneste uges nytilmeldte ledige har cirka 50 millioner amerikanere nu været forbi ledighedskøen siden midten af marts.

Det samlede antal af vedvarende ledige er i løbet af den seneste uge faldet fra 18,8 til 18,1 millioner. Dermed falder ledigheden til 12,4 procent.

Trods de seneste ugers fald i antallet af nytilmeldte ledige, er det for tidligt at glæde sig. Det mener Allan Sørensen, cheføkonom i Dansk Industri.

- Over de seneste 16 uger har 50 millioner amerikanere meldt sig som ledige. Antallet af nye ledige aftager uge for uge, men der bliver stadig udfyldt dobbelt så mange ledighedserklæringer som under de værste uger af finanskrisen, siger han i en kommentar.

- De mange nye ledige vidner om, at virksomhederne stadig har behov for at tilpasse deres bemanding. Den gode nyhed er dog, at der er flere, der vender tilbage i job, og derfor falder den samlede ledighed, tilføjer han.

Også i Dansk Erhverv hæfter cheføkonom Tore Stramer sig ved, at 50 millioner nu har været forbi ledighedskøen siden marts, hvor USA blev ramt af den globale coronapandemi.

Han er bekymret over, at antallet af gentagne ansøgninger om arbejdsløshedsunderstøttelse har stabiliseret sig på et niveau omkring 18-19 millioner.

- Det er desværre meget bekymrende, da det uændrede høje antal ansøgninger om arbejdsløshedsunderstøttelse indikerer, at bedringen på arbejdsmarkedet er gået fuldstændig i stå over de seneste uger, siger han i en kommentar.

  • ErhvervSjælland

    ErhvervSjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland

  • Erhverv Vestegnen & Sydkysten

    Erhverv Vestegnen & Sydkysten
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?