10. december 2018
Claus Bering er administrerende direktør i betonkoncernen CRH Concrete, der havde en omsætning i 2016 på 1,6 milliarder kroner og et resultat på 142 millioner kroner. Han lader forstå, at 2017-omsætningen lander omkring 1,7 milliarder kroner, og resultatet bliver en anelse bedre end 2016. Foto: Kenn THomsen
gallery icon

Se billedserie

Claus Bering er administrerende direktør i betonkoncernen CRH Concrete, der havde en omsætning i 2016 på 1,6 milliarder kroner og et resultat på 142 millioner kroner. Han lader forstå, at 2017-omsætningen lander omkring 1,7 milliarder kroner, og resultatet bliver en anelse bedre end 2016. Foto: Kenn THomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: - Vi implementerer, og så mosler vi med det bagefter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Vi implementerer, og så mosler vi med det bagefter
Erhverv - 22. februar 2018 kl. 15:30
Af Else Damsgaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Forandringer og vækst er drivkraften for administrerende direktør Claus Bering fra CRH Concrete, der udvikler og producerer betonelementer i utallige udgaver og brands.

- Forandringer - det er jeg helt vild med. Det er derfor, jeg er her. Da jeg blev ansat i 2003, blev jeg ansat til at få virksomheden til at tjene penge. Og lige inden jeg skulle starte, fik jeg at vide, at virksomheden skulle sælges. Så jeg regnede med at skulle være her i to til tre år. Men de nye ejere i Irland tilkendegav, at de ville have mere af det, jeg stod for, så de bad mig finde ud af, hvad vi kunne købe op i Danmark, siger Claus Bering, der senere fik ansvaret for hele Europa.

Med sine 15 år i CRH, der har hovedkontor i Viby Sjælland, er Claus Bering bevidst om, at koncernen hele tiden er optaget af opkøb og organisk vækst. I Danmark har han været ansvarlig for fire opkøb. Dertil kommer syv udenlandske. Det har omfattet to omsiggribende forandringsprocesser. Dels da han startede i 2003, dels ved opkøbene i 2007.

- Vi har en hurtig beslutningsproces, og så mosler vi med at styre implementeringen igennem bagefter. Mange andre virksomheder har en lang planlægningsfase og implementerer hurtigt. Vi gør det modsatte. Vi beslutter, tester og implementerer. Og så presser vi det igennem med ledelse, siger direktøren og uddyber:

- Men vi er grundige og beskriver processerne, så alle ved, hvorfor vi ændrer på noget. Vi er en ingeniørvirksomhed. Vi gennemfører hurtigt - og så leder vi.

Ikke overraskende kender han også til faserne, hvor der kan opstå modstand og frustration.

- Det er altid vores bekymring. Vi er lige gået over til et nyt fælles salgssystem, hvor vi ellers kom fra fire forskellige systemer, hvor hvert salgs-brand mente, de havde det bedste. Men så hjælper vi dem, og nu siger de, at det nye er genialt, siger Claus Bering, der har taget flere større lederkurser, men ikke lægger skjul på, at årene i Forsvaret var den vigtigste lederuddannelse i en ung alder.

Læs hele portrættet gratis i ErhvervsAvisen Sjælland på http://www.e-pages.dk/erhvervsjaelland/305/

  • ErhvervsAvisen Sjælland

    ErhvervsAvisen Sjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland

  • Erhverv Vestegnen & Sydkysten

    Erhverv Vestegnen & Sydkysten