19. september 2020
Først skal kroppen og stemmerne varmes op, og det sørger pianist og sangleder Evgeniia Ustinova for. Foto: Annemette Jensen
gallery icon

Se billedserie

Først skal kroppen og stemmerne varmes op, og det sørger pianist og sangleder Evgeniia Ustinova for. Foto: Annemette Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video og billeder: Sang er godt for lungerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video og billeder: Sang er godt for lungerne
Egedal - 16. december 2017 kl. 05:49
Af Annemette Ross Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er torsdag eftermiddag i Stenløse Sognegård, og siden den 20. juli har det betydet Alsang fra klokken 15 til cirka 16. Initiativet kom fra Stenløse Menighedsråd, der ville starte noget nyt.

- Vi hørte, det fandtes andre steder som et tilbud til folk med svage lunger, så de kommer og synger, og så tænkte vi, at det kunne vi da også tilbyde her, fortæller Grete Hedegaard fra menighedsrådet.

Hun kontaktede Lungeforeningen, der længe havde haft forespørgsler fra medlemmerne om at melde sig ind i et kor.

- Der er mange, der gerne vil synge, og det er også godt for lungerne, så det var meget belejligt. Det kom som sendt fra himlen, siger formanden for Lungeforeningen Ole Larsen.

I starten blev det lanceret som Lunge Alsang, men nu hedder det bare Alsang, for selv om medlemmer af Lungeforeningen møder talstærkt op, så er tilbuddet åbent for alle, der har lyst til at synge sammen med andre.

- Det er for at være mere inkluderende. Der er adgang for alle. Den store pointe er, at man behøver ikke at kunne synge. Vi gør meget ud af, at det ikke er et kor, siger Grete Hedegaard.

I november besluttede menighedsrådet, at tilbuddet fortsætter på ubestemt tid. Næste gang der er Alsang i Stenløse Sognegård er torsdag 4. januar klokken 15.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis lørdag den 16. december.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?