14. juli 2020
Julemanden danser rundt om træet sammen med børn og voksne ved Ølstykke Gymnastikforenings juletræsfest i Bækkegårdshallen i Ølstykke. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Julemanden danser rundt om træet sammen med børn og voksne ved Ølstykke Gymnastikforenings juletræsfest i Bækkegårdshallen i Ølstykke. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video: Gymnaster til udsolgt juletræsfest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video: Gymnaster til udsolgt juletræsfest
Opdateret 17. november 2019 kl. 22:02
Egedal - 17. november 2019 kl. 21:54
Af Maj-Britt Holm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Julemand, julemand, julemand, lyder råbene fra en masse børn, hvor af de fleste har en far, en mor eller en bedsteforælder ved hånden, mens de venter på den hvidskæggede mand med det røde tøj og ditto hue til Ølstykke Gymnastikforenings juletræsfest i Bækkegårdshallen i Ølstykke.

Julemanden dukker op med sit »Ho, ho, ho«, og han får alle til at stemme i »Højt for træet grønne top«, mens de tramper rundt om det flere meter høje juletræ. Ved bordene med røde duge kigger nogle af familierne med, og i ribberne kravler enkelte syv-otte årige drenge, der overlader dansen om træet til deres mødre og lillebrødre, »fordi det er kedeligt«, som de påstår.

Sika, Alma og Naja, der alle er seks år, synes sammen med ni-årige Stine derimod, at det er »megasjovt«.

- Fordi der er julemand, trylleshow og underholdning, forklarer Stine.

Allerede for tre uger siden måtte Ølstykke Gymnastik Forening melde om udsolgt til sin årlige juletræsfest.

- Der er 500 billetter, og i år har de været udsolgt i rigtig god tid. Sidste år kunne man få billetter til de sidste dage før, fortæller Tanja Becker Gaardlykke, formand for Ølstykke Gymnastik Forening, som har omkring 1200 medlemmer og 50 instruktører.

Det har været en tradition gennem mange år i gymnastikforeningen at holde juletræsfest den tredje weekend i november, og i år er omkring 100 frivillige i sving med alt fra julepyntning til salg af æbleskiver og gløgg.

- Mange oplever, at december er meget travl og meget kort, og hvis vi holdt juletræsfest for eksempel første søndag i advent, kunne det komme til at clashe med, at familierne måske har traditioner. Så vi holder os til november, forklarer gymnastikforeningens formand.

På programmet er der et trylleshow med Trylle-Carsten, som fremtryller en levende, hvid kanin, og julemanden udstyrer flere voksne med rensdyrhårbånd til »Rudolf med den røde tud«, inden han samler alle i et futtog og tøffer ud på gangen til uddeling af julegaver efter alder, blandt andet billedbøger til de små, huskespil til de lidt større og makeup til teenagere.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?