16. december 2017
Over 300 elever fra 1. og 2. klasser deltog i koncerten i Maglehøjhallen. Foto: Kim Rasmussen.
gallery icon

Se billedserie

Over 300 elever fra 1. og 2. klasser deltog i koncerten i Maglehøjhallen. Foto: Kim Rasmussen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video: Børn mødte musik i fælleskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video: Børn mødte musik i fælleskab
Egedal - 19. april 2017 kl. 15:54
Af Annemette Ross Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Over 300 instrument- og musikprofilklasseelever fra 1. og 2. klasser på Distriktsskole Ølstykke og Distriktsskole Ganløse var onsdag samlet til Musikkens Dag i Maglehøjhallen på Maglehøjskolen i Ølstykke. Her blev skolernes samarbejde med Egedal Musikskole kronet med en vellykket koncert under ledelse af komponist og dirigent Jakob Høgsbro.

Han havde til lejligheden gentænkt nogle eksisterende numre og nykomponeret fire musikstykker, så de kunne spilles af børn, der kun lige er begyndt at få kendskab til et instrument, og onsdag morgen mødtes ham med skolernes børn og voksne for at indøve og lægge sidste hånd på værkerne.

- Det har været rigtigt sjovt og lærerigt, konstaterede Jakob Høgsbro imellem prøven og koncerten, hvor de enkelte instrumenter fik lov at komme til deres ret både hver for sig og sammen. Jakob Høgsbro dirigerede med tydelige fagter og meget konkrete tegn, og undervejs spillede han også selv lidt på sin medbragte sopransaxofon.

I fjerde og sidste nummer »Bag den yderste kant« lærte publikum også at synge lalala-delen sammen med koret, inden ukuleler, violiner, celloer, marimbaer, tværfløjter, blokfløjter og trækbasuner sluttede i et musikalsk brag til fortjent og begejstret bifald fra publikum.

Koncerten blev filmet, så den senere på dagen kunne blive vist i Stenløse Kulturhus, hvor Musikkens Dag markeres med et aftenarrangement.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk