15. juni 2021
På Maglehøjskolen er elever i 2. klasse ved at lære at spille cello, så de kan være med i OrkesterMester næste år. Foto: Annemette Jensen
gallery icon

Se billedserie

På Maglehøjskolen er elever i 2. klasse ved at lære at spille cello, så de kan være med i OrkesterMester næste år. Foto: Annemette Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video: 2. klasser øver til skoleorkester

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video: 2. klasser øver til skoleorkester
Egedal - 11. oktober 2018 kl. 06:26
Af Annemette Ross Jensen

Egedal Kommunes første distriktsskoleorkester, OrkesterMester på Distriktsskole Ølstykke, starter for alvor efter sommerferien 2019. Det oplyser Egedal Musikskoles leder Mikkel Benn og violinlærer Jesper Rudloff, der skal lede orkesteret.

De seneste tre år har Egedal Musikskole og Distriktsskole Ølstykke samarbejdet om at få mere musikundervisning ind i indskolingen med kompagnonundervisning i 0. klasserne, instrumentleg i 1. klasserne og instrumentklasse i 2. klasserne.

- Vi har lige lavet en aftale frem til 2022, oplyser musikskoleleder Mikkel Benn.

De nuværende 2. klasser er nået til instrumentundervisningen. 2. klasserne på Maglehøjskolen bliver undervist i violin og cello, 2. klasserne på Toftehøjskolen er ved at lære at spille på melodislagtøj og klarinet, og 2. klasserne på Hampelandskolen lærer at spile tværfløjte og messingblæsere.

Det er dem, der skal udgøre den første stamme i det nye OrkesterMester, og de 250.000 kroner, som musikskolen foreløbig har fået fra Nordea-Fonden, er ved at blive investeret i instrumenter, så børnene kan få hver sit instrument, som de kan tage med hjem og øve på til orkesteret efter sommerferien. Det skulle gerne betyde, at nogle af eleverne fra 3. klasse kan og vil begynde i OrkesterMester efter sommerferien.

- Det bliver i skoletiden, og alle får mulighed for at være med, siger Mikkel Benn, der endnu ikke ved, hvor stort orkesteret kan blive.

- Det må interessen vise. I starten af næste år vil vi undersøge hvor mange, der vil være med, siger han.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis torsdag den 11. oktober.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?