17. januar 2019
De fleste foretrak skyggen, men nogen nød solen i det gode vejr. Foto: Annemette Jensen
gallery icon

Se billedserie

De fleste foretrak skyggen, men nogen nød solen i det gode vejr. Foto: Annemette Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Varm grundlovsfest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Varm grundlovsfest
Egedal - 06. juni 2018 kl. 05:48
Af Annemette Ross Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvis de store træer i haven ved Edelgave kunne tale, kunne de fortælle om mange forskellige grundlovstalere på Edelgave i Smørum. Aase Thygesen, der har kigget i de gamle annaler, tror, traditionen går helt tilbage til 1920, hvor landbrugsminister og senere statsminiister Thomas Madsen-Mygdal overtog godset - omend der har været pauser under besættelsen blandt andet.

Edelgaves nuværende ejer gennem cirka 20 år Finn Søholm Jørgensen lægger da også gerne have til Egedal Venstres traditionsrige grundlovsmøde.

- Jeg synes, det er en god tradition, så hvorfor skulle jeg ikke gøre det, sagde han tirsdag, da endnu et i rækken af grundlovsmøder blev holdt.

Det var 12. gang, haven ved Edelgave lagde græs til en tale fra Egedal-Kredsens folketingsmedlem innovationsminister Sophie Løhde. Hun fortalte blandt andet om sit »forsømte forår« med 270 timer i forligsinstitutionen, og glædede sig over, at overenskomsterne på det offentlige område nu er i hus og først skal genforhandles i 2021. Desuden kippede hun med flaget for, at det i år er 100 år siden, at de første fire kvinder blev valgt til Folketinget.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk