30. marts 2020
Nærvær og empati er vigtige ingredienser i et værdigt liv og en værdig død. Foto: Per Christensen
Nærvær og empati er vigtige ingredienser i et værdigt liv og en værdig død. Foto: Per Christensen
Foto: Per Buurgaard Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Værdighed for alle i ny politik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Værdighed for alle i ny politik
Egedal - 16. oktober 2018 kl. 05:39
Af Annemette Ross Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Livskvalitet, selvbestemmelse og en værdig død er vigtigt for alle mennesker uanset alder. Derfor handler Egedal Kommunes nye Værdighedspolitik ikke kun om kommunens borgere over 65 år.

- Værdighedspolitikken skal være for 65+, men vi har også tænkt med og indarbejdet, at den også er fra før 65+, så den breder sig over alle, for man kan godt kan være »gammel« i en ung alder, siger formanden for Social- og Sundhedsudvalget Vicky Holst Rasmussen (S).

Den nye Værdighedspolitik afløser den første, der blev lavet i 2016, og efter udvalgets ønske er den kombineret med kommunens Ældrepolitik fra 2012. Den er blevet til i samarbejde med Seniorrådet og en masse fagpersoner, og frem til den 4. november er den i høring, så både Seniorrådet, Handicaprådet og alle andre kan give deres mening til kende, inden den bliver endeligt godkendt og fulgt op med konkrete handleplaner.

Værdighedspolitikken skal som minimum beskæftige sig med selvbestemmelse, livskvalitet, en værdig død, mad og ernæring, pårørende samt kvalitet, tværfaglighed og sammenhæng i plejen. Derudover indeholder Egedal Kommunes Værdighedspolitik et syvende tema om frivillighed.

Vicky Holst Rasmussen synes, Værdighedspolitikken er blevet rigtig god.

- Nu glæder jeg mig til at se tilbagemeldingerne, siger hun.

Værdighedspolitikken kan findes på kommunens hjemmeside og høringssvar sendes til sund@egekom.dk senest den 4. november.