3. december 2020
Egedal Gymnasium & HF inviterede tirsdag aften til vælgermøde for elever, forældre og andre interesserede om Folketingsvalget.
gallery icon

Se billedserie

Egedal Gymnasium & HF inviterede tirsdag aften til vælgermøde for elever, forældre og andre interesserede om Folketingsvalget.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ungt vælgermøde med 200 tilhørere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ungt vælgermøde med 200 tilhørere
Egedal - 22. maj 2019 kl. 10:19
Af Maj-Britt Holm

Med omkring 200 tilhørere blev Egedal Gymnasium & HF's vælgermøde tirsdag godt besøgt, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Vælgermødet var ikke kun for gymnasie- og hf-elever, men også forældre og andre interesserede var inviteret med til aftenmødet, der var lagt udenfor skoletiden af hensyn til undervisningen.

Her fik vælgerne, hvad de kom for, i form af livlig politisk debat om tidens store emner med især fokus på klimapolitik og udlændingepolitik mellem kandidaterne fra 12 ud af 13 opstillede partier til Folketingsvalget, her i blandt en minister og to lokale Egedal-borgere.

I panelet sad Mette Abildgaard (K), Rikke Mortensen (R) fra Ganløse, Dorte Nørbo (SF), Steffen Sjørslev (LA) fra Ledøje, Manja Sørensen (KRP), Mette Thiesen (NB), Mai Villadsen (EL), David Trads (S), Marlene Harpsøe (DF), innovationsminister Sophie Løhde (V), Martin Rask Olsen (KD) og Theresa Scavenius (ALT).

Bagefter var flere elever enige om, at de havde fået udbytte af debatten, der varede halvanden time og blev styret med fast hånd af rektor Henrik Madsen.

- Jeg synes, det var rigtig godt. Jeg var noget i tvivl, om hvem jeg skal stemme på, og nu er jeg mindre i tvivl, sagde Sarah Mortensen fra 2.a til Frederiksborg Amts Avis.

Veninden Frida Tesik fra 2.n bakkede op:

- Der var gode spørgsmål fra både de lidt ældre og eleverne, og det var en god moderator, fastslog hun.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis torsdag den 23. maj 2019.

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?