20. september 2019
Bøgetræet på Christianshøjvej var tydeligt angrebet af Kæmpeporesvamp, så det kunne vælte uden varsel, hvis det ikke var blevet fældet. Foto: Naturstyrelsen
gallery icon

Se billedserie

Bøgetræet på Christianshøjvej var tydeligt angrebet af Kæmpeporesvamp, så det kunne vælte uden varsel, hvis det ikke var blevet fældet. Foto: Naturstyrelsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Træ fældet på grund af svamp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Træ fældet på grund af svamp
Egedal - 10. september 2019 kl. 05:30
Af Annemette Ross Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et bøgetræ på Christianshøjvej, der gennemskærer skoven Ganløse Ore, er blevet fældet på grund af Kæmporesvamp. Det oplyser Naturstyrelsen, der hvert år besigtiger træer langs offentlige veje for løse grene, råd, svamp eller anden form for svækkelse. Træet på Chrstianshøjvej viste tydelige tegn på svækkelse med, idet der voksede frugtlegemer af Kæmpeporesvamp ud fra roden af træet, fremgår det. Derfor blev vejen delvist afspærret torsdag den 5. september, mens træet blev fældet.

- Et sådant træ vil kunne vælte uden varsel selv i stille vejr, hvis ikke man får det fældet i tide, siger skovløber Kristian Dagsland i pressemeddelelsen.

- I Naturstyrelsen er vi selvfølgelig kede af at skulle fælde store flotte træer, men på grund af borgernes sikkerhed er vi nødt til det, fastslår skovløberen.

Efter fældningen blev træet skåret i mindre stykker og slæbt ind i skovbunden, hvor det vil få lov til at ligge og rådne væk, så det kan gavne insekter, svampe, fugle med mere.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede