19. oktober 2019
Fredag morgen fik Ledøje-borgerne besked om, at de ikke må indtage vandet fra Ledøje-Vandværk, og vandtanke blev sat op midt i landsbyen. Foto: Annemette
Fredag morgen fik Ledøje-borgerne besked om, at de ikke må indtage vandet fra Ledøje-Vandværk, og vandtanke blev sat op midt i landsbyen. Foto: Annemette
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: To kræver minister i samråd om forurening af Ledøje-vand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To kræver minister i samråd om forurening af Ledøje-vand
Egedal - 26. april 2019 kl. 15:39
Af Annemette Ross Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Miljøminister Jakob Ellemann-Jensen (V) skal i samråd efter offentliggørelsen af, at der er fundet chlorothalonil-amidsulfonsyre i to boringer fra Ledøje Vandværk. Det kræver både Egedal-kredsens S-folketingsmedlem Nick Hækkerup og Enhedslistens miljøordfører Øjvind Vilsholm.

arrow Læs også: Borgere gik forgæves efter rent vand

Nick Hækkerup påpeger, at miljøministeren allerede den 24. april oplyste til DR, at ministeriet havde kendskab til, at flere drikkevandsboringer var forurenede med Chlorothalonil-amidsulfonsyre, men først fredag fik regeringen Styrelsen for Patientsikkerhed til at advare borgerne i Egedal Kommune.

- Det, synes vi i Socialdemokratiet, er stærkt kritisabelt. Det er ufatteligt, at regeringen har siddet med den viden i dagevis uden at advare beboerne i Egedal om, at de drikker vand, der kan være sundhedsskadeligt, siger Nick Hækkerup, der kalder miljøministeren i samråd for at finde ud af, hvorfor Egedals borgere ikke er blevet advaret før, og hvor længe regeringen har haft viden om, at vandværkets boringer var forurenet af et kræffremkaldende pesticid.

Øjvind Vilsholm vil have ministeren i hastesamråd.

- Vi har brug for et komplet overblik over den kaotiske situation og et straksforbud mod brug af sprøjtegifte ved drikkevandsboringer, lyder det fra miljøordføreren.

- Lige nu bliver der spillet hasard med folks helbred. Alle drikkevandsboringer bør med det samme undersøges for alle de nye stoffer, der nu er fundet i drikkevandet, mener han.

arrow Formand håber på rent vand i uge 23
24. maj 2019 kl. 11:18 Opdateret: kl. 14:31
arrow Også pesticid i hanen fra Ledøje Vandværk
04. maj 2019 kl. 05:35 Opdateret: kl. 14:02
arrow Borgere henter vand på torvet på sjette dag
02. maj 2019 kl. 16:00 Opdateret: kl. 08:20

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede