2. marts 2021
Foto: Hans Jørgen Johansen
Foto: Hans Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: To år og seks måneders fængsel for trafikdrab på familiefar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To år og seks måneders fængsel for trafikdrab på familiefar
Egedal - 22. februar 2021 kl. 16:47
Af Annemette Ross Jensen

27-årige Mathias Olsson Micheletti er idømt to år og seks måneders ubetinget fængsel for at have forårsaget den voldsomme trafikulykke, der kostede en 46-årig familiefar livet på Tværvej i Smørum den 2. oktober sidste år. Den enige domsmandsret dømte blandt andet den 27-årige for uagtsomt manddrab og legemsbeskadigelse, og selv om han i forvejen var frakendt kørekortet, fik han yderligere otte års ubetinget frakendelse af kørekortet oveni.

Retten fandt i store træk den 27-årige skyldig i overensstemmelse med anklageskriftet og den erkendelse han havde givet udtryk for i retten. Han blev dog frifundet for spirituskørsel, som han nægtede sig skyldig i, og som hverken anklageren, forsvareren eller domsmandsretten fandt bevist. Mathias Olsson Micheletti modtog dommen.

Udover sagens omkostninger skal den 27-årige desuden betale 4.256.027, 38 kroner til den 46-åriges enke for tabet af en familieforsørger.

Den 46-åriges 15-årige søn, der var forsædepassager i bilen og fik flere brudskader i hovedet, blev tilkendt en erstatning på 449.626,25 kroner.

Hans 12-årige datter, der sad på bagsædet og fik mindre fysiske skader, men psykiske mén blev tilkendt en erstating på 685.144,51 kroner. Endelig blev en 18-årig datter tilkendt 263.788,38 kroner i erstatning. Udover tortserstatningen på 100.000 kroner til hver, er forskellen i erstatningerne til børnene et udtryk for deres forskellige alder på ulykkestidspunktet og den tid, de har brug for økonomisk hjælp til opvækst og uddannelse.

Det voldsomme sammenstød var kulminationen på den 27-åriges kørsel over en længere strækning ad Frederikssundsvej og Tværvej i Smørum i cirka et kvarter fra klokken 17.20 til 17.35, hvor han både kørt langt over den tilladte hastighed og foretog andre hasarderede overhalinger, inden den katastrofale ulykke satte et punktum for kørslen.

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?