31. maj 2020
Foto: Lars Skov
Foto: Lars Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tag initiativ til lokalt vandråd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tag initiativ til lokalt vandråd
Egedal - 04. november 2019 kl. 14:27
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Annemette Ross Jensen
Hvis Egedal Kommune skal have et lokalt vandråd, så skal landsdækkende erhvervsorganisationer, landsdækkende grønne organisationer samt lokale foreninger, der arbejder med beskyttelse og benyttelse af vand, på banen og anmode kommunen om det inden den 13. november i i år, og det opfordrer kommunen dem til i en pressemeddelelse.

Ifølge udkast til bekendtgørelse om vandråd mv., der har været i høring til den 14. oktober 2019, skal kommunerne nedsætte vandrådene, men initiativet til at oprette vandrådet skal dog komme fra de organisationer og foreninger, der efter loven kan være medlem heraf.

Intiitativtagerne kan være relevante erhvervsorganisationer som Landbrug & Fødevarer, Bæredygtigt Landbrug, Dansk Akvakultur, Danske Vandløb, Dansk Industri og DANVA, grønne organisationer som Danmarks Naturfredningsforening, Danmarks Sportsfiskerforbund, Dansk Kano og Kajak Forbund og Friluftsrådet eller selvstændige foreninger og organisationer med et lokalt udspring.

»Hvis vi modtager en opfordring til at oprette et vandråd, vil dette ske.«, fastslår kommunen, der tager imod anmodninger om oprettelse af vandråd på vandloeb@egekom.dk.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?