27. maj 2020
Projektsygeplejerske Rikke Braad modtog med glæde gaven med værnemidler fra TEC i Ballerup. Foto: Helle Nygaard
Projektsygeplejerske Rikke Braad modtog med glæde gaven med værnemidler fra TEC i Ballerup. Foto: Helle Nygaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: TEC gav værnemidler som gave

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

TEC gav værnemidler som gave
Egedal - 04. april 2020 kl. 05:06
Af Annemette Ross Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Egedal Kommunes Sundhedscenter har fået en kærkommen gave af uddannelsesinstitutionen Technical Education Copenhagen, TEC.

TEC's afdeling i Ballerup har nemlig foræret kommunen cirka 30 kitler, cirka 120 beskyttelsesbriller, cirka 70 mundbind/masker og cirka 30 pakker med hver 200 handsker, som sundhedspersonalet kan bruge som værn mod smitte med Corona-virus.

»Vores sundhedspersonale gør et kæmpe stykke arbejde i den her tid. De plejer utrætteligt vores syge, mens de samtidig forsøger at beskytte sig selv og alle andre så godt som muligt mod smitte. For at gøre det har de brug for værnemidler og udstyr, der kan være med til at stoppe smittekæden. Derfor er vi på TEC glade for, at vi har haft mulighed for at hjælpe og bidrage med forskellige typer værnemidler.«, skriver TEC, der har været på jagt i depoterne og værkstederne.

TEC's kommunikationskonsulent Ingrid Kjær Nielsen oplyser, at TEC i Hvidovre i første omgang fik en henvendelse fra Hvidovre Sundhedscenter, der spurgte efter værnemidler, og da den glade nyhed om gaven til Hvidovre blev lagt ud i Facebookopslag fik TEC i Ballerup en henvendelse fra Egedal Kommune, som afdelingen gerne ville honorere.

Derfor har den fundet nogle af de værnemidler, som normalt bruges af primært smede-, finmekanikere- og HTX-studerende i fysik og kemi og foræret dem til Egedal Kommune.

- Det vælger vi at gøre, selv om vi selv skal indkøbe igen, for vi er også lukkede ned, og så var det jo synd, at det bare lå der, siger Helle Nygaard, der er chefsekretær hos TEC i Ballerup, og gaven gjorde lykke i Egedal.

- Det er vi jo superglade for, siger Tina Wils, der er centerchef i Sundhed og Omsorg. Hun oplyser, at kommunen egentlig hele tiden har været i en okay situation, fordi det er lykkedes Rikke Braad, der er projektsygeplejerske og p.t. ansvarlig for kommunens værnemidler at finde forskellige leverandører og skaffe værnemidler via blandt andet Maler S Lager i Ølstykke, men fredag var kommunen lidt presset på mængden af mundbind, fordi en leverandør havde svigtet.

- Så jeg har en, der sidder og ringer rundt til fodterapeuter og tandlæger, og så håber vi, at det giver pote, siger Tina Wils.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?