15. april 2021
De falske indsamlere er set her i Smørum Center. Men også i Ishøj og flere andre byer. Foto: fdue.
De falske indsamlere er set her i Smørum Center. Men også i Ishøj og flere andre byer. Foto: fdue.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Svindlere på færde i center: 'Samler ind til døve'

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svindlere på færde i center: 'Samler ind til døve'

Flere kunder blev forsøgt snydt i Smørum Center. Politiet har gode råd klar

Egedal - 23. februar 2021 kl. 07:05
Af Finn Due Larsen

Falske indsamlere er på det seneste dukket op i området ved Smørum Center.

Flere kunder har oplevet, at de er blevet forsøgt snydt, og borgere i området er blevet advaret via Facebook.

"Pas på, svindlere i Smørum Center. Henvender sig til ældre mennesker for at udfylde et spørgeskema og inkasserer derefter 200 kroner", har der stået i et opslag i gruppen "Os fra Smørum".

De der har oplevet svindlerne, fortæller, at de udgiver sig for at være fra Døveforeningen, og at de samler ind til et godt formål, i form af et døvecenter eller lignende.

"En mand henvendte sig til mig og spurgte, om jeg ville skrive under for det gode formål. Det tænkte jeg, at det kunne der vel ikke ske noget ved, men jeg satte kun en streg som underskrift og skrev mit postnummer. Ikke noget vejnavn", fortæller Inga Martinsen fra Smørum.

"Så bad han mig om at betale 200 kroner, men det sagde jeg nej til. De penge havde jeg ikke."

Set i Ishøj

Oplevelsen fandt sted den 10. februar i området ved Lægehuset i Smørum, tæt ved Smørum Center. En anden borger i området fortæller, at en kvinde to dage senere henvendte sig på samme måde i centret.

Ifølge en medarbejder i en af butikkerne i centret er en ældre kvinde blevet franarret 200 kroner. Og der er rygter om, at underskriften med adresse har til formål at få afluret, om beboeren ikke er hjemme, så boligen udpeges som muligt "indbruds-emne".

Noget kunne også tyde på, at svindlerne er meget berejste:

"En ældre mand fortalte, at han har oplevet de samme typer svindlere i Ishøj og Nykøbing Falster. De lader som om de er døve og ikke forstår hvad man siger til dem", fortæller medarbejderen.

Bed om ID

Ifølge de oplysninger Lokalavisen har kunnet indhente, er der tale om en mand og en kvinde af østeuropæisk herkomst. Både dette og rygtet om, at underskrifterne skulle være til "indbruds-formål", ville vi gerne have haft af- eller bekræftet hos Nordsjællands Politi. Men det har ikke været muligt.

Politiet oplyser til gengæld, at de er bekendt med svindlerne i forvejen, da de fra tid til anden får anmeldelser om falske indsamlere. De gode råd til borgerne lyder som følger:

"Hvis man er usikker på, om der er tale om en reel indsamling, kan man bede indsamleren om at vise indsamler-ID eller anden form for legitimation, der viser, at der er tale om en reel indsamling. Man kan også vælge at lave et kontrolopkald til den forening, som der indsamles til", lyder det fra Nordsjællands Politi.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?