4. april 2020
Egedal Byråd mener at det nye interesseområde til indvinding af grus og sand i Stenløse Syd vil være ødelægende for fredningen af Værebro Ådal, og formanden for regionsrådets Miljø- og Teknikudvalg Jens Mandrup synes, det er relevante pointer. Foto: Allan Nørregaard
Egedal Byråd mener at det nye interesseområde til indvinding af grus og sand i Stenløse Syd vil være ødelægende for fredningen af Værebro Ådal, og formanden for regionsrådets Miljø- og Teknikudvalg Jens Mandrup synes, det er relevante pointer. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stor forundring over nyt grusgravområde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stor forundring over nyt grusgravområde
Egedal - 28. april 2017 kl. 05:52
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Annemette Ross Jensen
Skrivebordsarbejde, når det er værst. Sådan betegnede Willy Eliasen (V) det, at Region Hovedstaden nu har lagt et interesseområde for indvinding af sand og grus i Stenløse Syd ind i Råstofplan 2016.

Det skete, da byrådet onsdag aften vedtog sit høringssvar til råstofplanen, som er i otte ugers høring til den 5. maj, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Her har graveområder ved Ledøje og Vindekilde i Søsum påkaldt sig stor modstand siden sommerferien sidste år, og det har resulteret i, at regionspolitikerne har taget graveområderne i Ledøje Nord og Vindekilde ud af råstofplanen og reduceret et graveområde i Ledøje Vest til 12 hektar.

Til gengæld har regionen nu udpeget et nyt interesseområde i Stenløse Syd, som Egedal Kommune ikke tidligere er blevet præsenteret for, og det vil byrådet også have taget ud.

En del af området er nemlig allerede bebygget med boliger.

- Det undrer mig, at man kan lave et kort i råstofplanen, hvor der er boliger allerede, og der er bygget. Det kan man jo tydeligt se,når man kigger på kortet, fastslog formanden for Planudvalget Ib Sørensen (S).

I kommuneplanen er området udpeget til kulturområde, og i sit høringssvar påpeger byrådet også, at det rækker ind i fredningen af Væebro Ådal og et område med væsentlige drikkevandsinteresser.

»Samlet set har området meget store rekreative, kulturhistoriske og landskabelige værdier for mange borgere i kommunen, og byrådet vil henstille til, at området tages ud af råstofplanen.«, slutter høringssvaret.

Avisen har forelagt høringssvaret og kritikken i byrådssalen for formanden for regionsrådets Miljø- og Teknikudvalg Jens Mandrup (SF).

- Jeg synes, de har nogle meget relevante pointer i forhold til Værebro Ådal og fredningen, og selvfølgelig skal vi heller ikke grave, hvor folk bor. Det giver sig selv, fastslår han, og fortsætter:

- Så jeg har tænkt mig at spørge ind til, hvad begrundelsen er for det, og så synes jeg i høj grad, at vi skal lytte til Egedal Kommunes høringssvar.