24. september 2020
Kristian Larsen er uddannet farmaceut, og hans drøm er at udvikle verdens bedste gin. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Kristian Larsen er uddannet farmaceut, og hans drøm er at udvikle verdens bedste gin. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Spritnyt destilleri vil lave verdens bedste gin

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Spritnyt destilleri vil lave verdens bedste gin
Egedal - 06. oktober 2018 kl. 05:04
Af Annemette Ross Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvis det står til Kristian Larsen, så vil Radius Distillery på Knardrupvej 35 i Knardrup en dag kunne bryste sig af at lave verdens bedste gin, og selv om destilleriet kun har eksisteret i cirka halvandet år er det godt på vej. Det vandt nemlig sølvmedalje for sin Batch no. 18 ved San Francisco World Spirit Competition i 2018.

- Jeg har altid sagt, jeg ville lave verdens bedste gin. Vi fik en sølvmedalje, så der er vi ikke endnu, men så må vi arbejde videre, siger Kristian til Frederiksborg Amts Avis.

Han er den ene af fem ejere bag fritidsvirksomheden Radius Distillery og den, der står for at udvikle destilleriets produkter. Navnet Radius kommer af, at de går meget op i at skaffe deres råvarer så lokalt som muligt indenfor en given radius, og Kristian lægger også vægt på at bruge æbler af gamle, danske sorter som basis for deres gin.

Men Radius Distillery vil ikke nøjes med at lave klassiske gin med en snert af æble. Destilleriet er også i gang med at producere en dansk udgave af den franske Calvados, som de kalder Norvie med adresse til nordisk akvavit.

I modsætning til gin, der er klar til tapning, så snart den er destilleret, så skal Norvie ligge på fade i minimum tre år.

- Så får den en helt fantastisk smag af æbler blandet med fadnoter, forklarer Kristian.

Sidste år fik de lavet 2000 liter, og i år er de oppe på 10.000 liter, og selv om der stadig er flere år til Radius Distillerys første Norvie er klar til tapning, er de begyndt at sælge af den. De har nemlig lavet et fadandels setup, så private på forhånd kan sikre sig andel i flaskerne, når de er klar.

- Det er jo det rigtig smukke. Vi sælger fadandele, og vores første år er stort set udsolgt, siger Kristian.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis lørdag den 6. oktober.

Har debatten om sexisme taget overhånd?