26. marts 2019
Spisevennerne skal snakke hyggeligt med beboerne, mens de spiser med. Her ses spisevenne Jørgen Storm til højre sammen med beboerne Tove og Ejvind til venstre. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Spisevennerne skal snakke hyggeligt med beboerne, mens de spiser med. Her ses spisevenne Jørgen Storm til højre sammen med beboerne Tove og Ejvind til venstre. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Spisevenner skaber liv på plejecentre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Spisevenner skaber liv på plejecentre
Egedal - 20. oktober 2018 kl. 05:41
Af Annemette Ross Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Da Egedal Kommune og Ældre Sagens tre lokale afdelinger i maj skrev under på en aftale om Frivillige Spisevenner var målet at skaffe 17 frivillige spisevenner på to år i hele Egedal Kommune.

- Men det havde vi allerede efter to måneder, så man må sige, det er en succes, fortæller Mette Nørregaard, der er projektmedarbejder på Et demensvenligt Egedal og også arbejder lidt med Frivillige Spisevenner.

Som frivillig er opgaven velafgrænset og klart defineret. Når man melder sig, bliver man tilknyttet en afdeling på det plejecenter, man ønsker at komme på, og så vælger de frivillige en fast dag om ugen, hvor de spiser med til frokost eller aftensmad.

- Du skal spise med i cirka en time og være hyggelig og får gratis mad i hvert fald til udgangen af 2019, siger Mette Nørregaard, og det er ikke kun til glæde for beboerne.

Formanden for Ældre Sagen i Ledøje-Smørum Jørgen Storm er selv en af de otte frivillige spisevenner på Porsebakken, og han ser projektet som en kæmpegevinst for alle parter.

- Vi har et projekt, hvor alle er vindere. Det er win-win-win, siger Jørgen, der nyder at være frivillig på Porsebakken.

Jørgen Storm er stolt af, at det allerede er lykkedes at engagere så mange til projektet på Porsebakken, og han gør sit til at prøve at få flere med. For nylig lykkedes det at skabe kontakt til Julie Dam fra Smørum, der med sine 18 år er den yngste og nyeste spiseven i kommunen.

- Jeg følte mig virkelig velkommen, og det var megafedt og hyggeligt. Jeg blev taget godt imod på afdelingen, og beboerne var søde og rare. Det svære kan være, hvad man skal snakke om, siger Julie, men hun fik en samtale i gang om musik, udsigten og sin gamle skole, og fortalte om sin hverdag og sin familie og spurgte ind til deres.

- Det der smil, de giver, når man snakker med dem, er så livsbekræftende, siger Julie.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis lørdag den 20. oktober.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede