15. august 2020
Ølstykke Spejdernes julemærke er i år ikke tegnet, men er i stedet et foto af spejdernes nye bålhytte. Foto: Lasse Saaby
Ølstykke Spejdernes julemærke er i år ikke tegnet, men er i stedet et foto af spejdernes nye bålhytte. Foto: Lasse Saaby
Foto: Lasse Saaby
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Spejdere klar til salg af julemærke og kort

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Spejdere klar til salg af julemærke og kort
Egedal - 19. november 2019 kl. 06:30
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Egedal: Den kommende weekend går Ølstykke Spejderne på gaden for at sælge årets julemærke, som denne gang adskiller sig fra de forgangne.

I år er der ikke tale om et tegnet julemærke, men derimod et fotografi.

Ændringen til et selvklæbende ark med tilhørende til- og frakort skyldes blandt andet, at tegneren af julemærkerne fra 1984 til 2018 ikke længere lever.

Siden starten for mere end 30 år siden er julemærket blevet tegnet af grafiker og tegner, Ole Bjørn Andersen med motiver af bygninger i Ølstykke. I 2018 udkom det sidste julemærke i det kendte frimærkelayout, og fra 2019 udkommer julemærket som til/fra kort med et lokalt foto i stedet for en tegning.

Flere af de bygninger, der i årenes løb er blevet gengivet, eksisterer ikke længere i dag, så man kan sige at Ølstykke julemærke, ud over at være et samlerobjekt for mange og et uvurderligt økonomisk tilskud til hundredvis af børn og unges spejderoplevelser, også er et historisk arkiv over Ølstykkes historie og udvikling. Motivet for årets julemærke er Ølstykke Spejdernes nye bålhytte, som er opført med støtte fra Friluftsrådet, Lokale- og Anlægsfonden, Nordea Fonden, Lions Club i Stenløse-Veksø, Egedal Kommune, Tømrermester Hans-Jørgen Langhoff og hustru Grethe Langhoffs Fond samt Dansk Ungdoms Fællesråd.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?