17. januar 2021
Den er 3 meter høj og vejer 2,5 tons - golfspilleren i rundkørslen ved Smørum. Foto: fdue.
gallery icon

Se billedserie

Den er 3 meter høj og vejer 2,5 tons - golfspilleren i rundkørslen ved Smørum. Foto: fdue.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Smørum har fået nyt vartegn: Golfspiller viser vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Smørum har fået nyt vartegn: Golfspiller viser vej

3 meter høj bentonskulptur er blevet sat op i rundkørsel i Smørum

Egedal - 11. januar 2021 kl. 07:05
Af Finn Due Larsen

Mange trafikanter spærrede øjnene op, da de i weekenden passerede rundkørslen ved Skebjergvej og Smørum Parkvej.

En meget høj statue var blevet sat op i rundkørslen. Af en golfspiller, der svinger køllen - og viser vej i retning mod Smørum Golfklub.

Den 3 meter høje og 2,5 tons tunge skulptur er udført i beton, og den blev sat op fredag. Den er udført af kunstneren Peer Rubin fra firmaet Rubin Stuk & Søn, i samarbejde med Smørum Golfklub og Egedal Kommune.

Peer Rubin har været medlem af klubben i en årrække, og ideen er udviklet sammen med klubbens direktør, Keld Østergaard Christensen.

Statuen skal symbolisere, at Smørum har landets største golfklub med godt 2.550 medlemmer, samtidig med at man præsterer højt på eliteniveau i disse år. Ikke mindst har den 24-årige Emily Kristine Pedersen i 2020 som bekendt hevet en imponerende stribe internationale sejre hjem.

Aftalen er, at skulpturen er skænket til kommunen, som har sørget for fundamentet og vil stå for vedligeholdelse, transport, opsætning og forsikring, gennem Kunstudvalget. Selve skulpturen er bekostet af blandt andet golfklubben.

Statuen er udført i marmor og beton, hvilket skulle sikre den i mange år frem, forklarer Peer Rubin i et opslag i Facebook-gruppen "Kulturlivet i og omkring Smørum". Her kan man også læse, at kunstneren Peer Rubin tidligere har lavet en bronzestatue til Himmerland Golfklub.

"Vi som klub synes, at hvis vi kunne få noget kunst nede i rundkørslen vil det bare gøre det lidt mere lækkert at komme ind til Smørum. Det vil give mere karakter i byen, at der står noget i rundkørslen. Ideen med kunst er god og vil synliggøre klubben", siger Keld Østergaard Christensen.

"Meget passende"

Indtil videre har statuen ikke et navn, men kaldes blot "Golfspilleren". Men der overvejes at udskrive en navnekonkurrence. En formel indvielse har ikke været mulig på grund af Corona, men der arbejdes på at lave et arrangement senere.
Om statuen siger borgmester Karsten Søndergaard (V), der selv bor i Smørum:
"Jeg er meget glad for donationen fra Peer Rubin og Smørum Golfklub. Med Danmarks største golfklub, synes jeg det er meget passende, at en golfspiller viser vej. Jeg synes det er et flot kunstværk som passer fint i en rundkørsel."

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?