15. juni 2021
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skolelukning giver hovedbrud: Hvor skal skytteforening genplaceres?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skolelukning giver hovedbrud: Hvor skal skytteforening genplaceres?

Forslag er der nok af. Men Kultur- og Erhvervsudvalget kan ikke blive enige og har sendt sagen til afgørelse i byrådet

Egedal - 23. februar 2021 kl. 08:00
Af Anne Lønstrup

Det skal åbenbart ikke være let at finde et nyt lokale til skytterne i Ølstykke.

Siden byrådet besluttede at lukke og afhænde Toftehøjskolen, er der blevet arbejdet på at genplacere de forskellige foreninger, der holdt til under skolens tag. Det er lykkedes for de flestes vedkommende, men der er stadig ikke fundet nye lokaler til Ølstykke Skytteforening, som i 2019 havde 110 medlemmer.

Da sagen var på dagsordenen i Kultur- og Erhvervsudvalget var en del forslag i spil. Men det lykkedes ikke at blive enige, og udvalget har derfor sendt sagen videre til byrådsmødet onsdag den 24. februar.

"Hele udvalget har begæret sagen i byrådet. Vi havde fire forslag fremme fra administrationen, V kom med et ændringsforslag om et nyt scenarie, og så kørte det frem og tilbage med flere ændringsforslag. Men vi kunne ikke blive enige, og var derfor enige om at få sagen i byrådet," siger formanden for Kultur- og Erhvervsudvalget, Charlotte Haagendrup, (Kons.).

Nedskudte forslag

Læser man administrationens notat om "Scenarier for omplacering af Ølstykke Skytteforening", fremgår det, at der har været tænkt endog meget kreativt for at finde en løsning for Ølstykke-skytterne. Men som i alle gode historier, er der også forhindringer (læs: økonomi) og modstandere (læs: andre interessenter), som gør det svært for Ølstykke Skytteforening igen at få adgang til skydefaciliteter.

Det har bl.a. været undersøgt, om skytterne kunne flytte ind hos en af kommunens øvrige tre skytteforeninger.

Men i Ganløse og Ledøje Smørum er faciliteterne ikke store nok, og i Stenløse Skytteforening er der modstand mod ideen. Her er det blevet fremført, at Ølstykke Skytteforenings fokus på digitalskydning og luftriffel ikke er forenelig med Stenløse Skytteforenings aktiviteter og baner med fokus på pistolskydning. En fusion mellem de to ville også kræve en fælles skydebaneforening, som Stenløse Skytteforening ikke ønsker.

Det har også være på tale at lade Ølstykke Skytteforening blive boende, hvor den ligger i dag.

Udvikleren af Toftehøjskolegrunden har imidlertid planer om bygninger i fire og tre etager på dét sted, hvor skytteforeningen holder til i en kælder. Da man ikke ønsker at bygge oven på det gamle fundament, vil det ifølge udvikleren koste Egedal Kommune ca. 11,25 mio. kroner at bibeholde skytteforeningens placering.

Derudover mener udvikleren, at en skydeklub harmonerer dårligt med et det kommende byggeri, som skal indeholde et bæredygtigt bofællesskab for børnefamilier og seniorer.

Mulige løsninger

Administrationen var derfor kommet frem til følgende fire forslag til placering af Stenløse Skytteforening:

1. Foreningen tilbydes lokaletilskud til leje af baner på andet anlæg, 2. Foreningen genplaceres i et kælderlokale på Stengårdsskolen, 3. Foreningen genplaceres i nye delvist opvarmede skyttefaciliteter eller 4. Foreningen genplaceres i nye fuldt opvarmede skyttefaciliteter.

Som nævnt lykkedes det ikke Kultur- og Erhvervsudvalget at lande en løsning.

Ifølge Charlotte Haagendrup er udvalget ikke i tvivl om målet, nemlig at der skal laves et sted til Ølstykke Skytteforening. Hun ser bare gerne, at kommunens faciliteter skal kunne deles af flere foreninger.

"Nu har skytterne været vant til gennem 50 år, at deres lokaler kun var til deres brug, men de må ligesom spejderne vænne sig til at dele. Det kan godt være, de bliver lidt kede af det, men sådan er det," siger Charlotte Haagendrup.

Hun kunne godt forestille sig, at skydebane-faciliteterne kan bruges i formiddagstimerne til f.eks. seniorer, der laver gymnastik.

"Vi har ikke råd til det i længden, hvis vi kun laver huse til enkelte sportsforeninger, så det handler om, at få vores kvadratmeter udnyttet mest muligt," siger Charlotte Haagendrup.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?