27. marts 2019
Toftehøjskolen skal lukkes, så de kommende 0. klasser skal gå på Hampelandskolen eller Maglehøjskolen. Foto: Annemette Jensen
Toftehøjskolen skal lukkes, så de kommende 0. klasser skal gå på Hampelandskolen eller Maglehøjskolen. Foto: Annemette Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skoleflytninger sker i dialog

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skoleflytninger sker i dialog
Egedal - 14. november 2018 kl. 05:47
Af Annemette Ross Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nu hvor et flertal i byrådet har besluttet af lukke Søagerskolen i Distriktsskole Smørum og Toftehøjskolen i Distriktsskole Ølstykke går processen med at lukke de to afdelinger i gang. Det skal ske gradvist og i tæt dialog mellem skolebestyrelser, medarbejdere, ledere og forældre.

»Sammen med administrationen og politikere skal alle gode kræfter i gang med at planlægge, hvordan lukningen af afdelingerne gennemføres. Der skal sikres tryghed og trivsel for de elever som skal flytte afdeling, de elever som bliver på afdelingen, og de elever som skal modtage nye kammerater. Der skal desuden være fokus på at inddrage og støtte medarbejderne i processen.«, skriver Center for Skole og Dagtilbud i en orientering om processen, der nu er lagt på kommunens hjemmeside.

I Distrikt Smørum flyttes indskolingen og SFO fra afdeling Søagerskolen til afdeling Boesagerskolen fra skoleåret 2019/20. I Distrikt Ølstykke starter de kommende 0. klasser på afdelingerne Hampelandskolen og Maglehøjskolen, mens skolens ledelse, medarbejder og bestyrlese skal komme med et bud på flytning af Toftehøjskolens indskolingselever og SFO til afdeling Hampelandskolen, fremgår det af dokumentet, som findes sammen med spørgsmål og svar om læringsfællesskaber.

I begge skoledistrikter arbejder skoleledelsen og skolebestyrelsen med inddragelse af medarbejderne på at skabe gode løsninger for flytningerne. Der nedsættes flere arbejdsgrupper med deltagelse af medarbejdere, skolebestyrelser og elever, som skal se på hvordan flytningen af indskolingen skal ske, og hvordan opstarten af de kommende 0. klasser praktisk planlægges.

Der arbejdes også på at sikre de bedst mulige fysiske rammer for eleverne. Det gælder både for de skoleafdelinger som afgiver elever, og de skoleafdelinger som skal finde plads til flere elever, så sideløbende samarbejder skoler og bestyrelser med administrationen om ændringer af bygninger og lokaler. De er nødvendige for, at indskoling og SFO kan flyttes inden august 2019, og de kommende 0. klasses elever kan begynde på deres kommende skole den 1. april 2019.

De konkrete oplæg om flytningerne i de to distrikter skal godkendes af Skoleudvalget den 15. januar.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede