13. december 2017
Der er kun fundet omkring 50 slangehovedringe. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Der er kun fundet omkring 50 slangehovedringe. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sjælden guldring fundet på mark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sjælden guldring fundet på mark
Egedal - 07. oktober 2017 kl. 04:00
Af Annemette Ross Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tre metaldetektorføreres gennemsøgning af en mark nord for Ølstykke har nu givet historisk resultat, skriver Frederiksborg Amts Avis.

»For cirka to uger siden dukkede en yderst sjælden guldring op af mulden på en mark ved Ølstykke. En såkaldt slangehovedring, der har tilhørt en af de mægtigste høvdinge eller fyrster på Sjælland i tiden omkring år 200 efter Kristi«, fortæller Kroppedal Museum, der er Egedal Kommunes egnsmuseum, i en pressemeddelelse.

Her vil det helt eksklusivt være muligt at se ringen i efterårsferien, inden det fornemme Danefæ sendes videre til Nationalmuseet.

Ifølge Kroppedal Museum hører det absolut til sjældenhederne, at arkæologer finder slangehovedringe, og uden de tre private detektorentusiaster var ringen formentlig slet ikke blevet opdaget. Derfor takker museet detektorførerne Henrik Rasmussen, der er fra Helsinge, Jakob Fogh fra Egedal Kommmune og Nikolas Gough bor på Frederiksberg, men har sommerhus ved Helsinge.

Henrik Rasmussen oplyser, at det var fundet af en sølvskat, der bragte dem på sporet af, at der kunne være mere at finde i jorden, og i halvandet år har de brugt mange afsøgningstimer på marken. Da de fandt en pragtfibel en slags broche, som ifølge museet kun bæres af meget rige kvinder, fik de endnu mere blod på tanden og allierede sig med museet.

Kroppedal Museum søgte Stats- og Kulturstyrelsen og fik bevilget midler til at undersøge jorden nærmere, og med assistance fra arkæologerne fra Kroppedal Museum blev jorden gravet af med museets professionelle graveudstyr. Derefter kunne de tre detektorførere afsøge området, og ifølge museet ville begejstringen ingen ende tage, da detektor-førerne og arkæologerne gravede en 16 gram tung slangehovedring i det pureste guld frem.

Henrik Rasmussen fortæller, at det var Jakob, der fik metalsignalet, hvorefter Henrik gravede forsigtigt på stedet.

- Så fandt vi den der ring, og der var otte mand, der røg op i luften af glæde, for det er once in af lifetime, siger han.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis lørdag den 7. oktober.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk