19. april 2021
Foto: Finn Due
Foto: Finn Due
Foto: Finn Due
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sigtet for villabrand stak af fra psykiatrisk afdeling: 'Truede med at dræbe forældre'

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sigtet for villabrand stak af fra psykiatrisk afdeling: 'Truede med at dræbe forældre'

Lokalavisen genudgiver op til nytår en række af de artikler, læserne k(l)ikkede mest på i det forgangne år. Denne er én af dem.

Egedal - 28. december 2020 kl. 08:04
Af Finn Due

Den 48-årige mand, der mandag eftermiddag blev anholdt og sigtet for at brænde en villa i Smørum ned til grunden, blev ved et Grundlovsforhør tirsdag eftermiddag varetægtsfængslet i 14 dage.

Manden var ikke selv til stede ved Grundlovsforhøret.

i stedet blev han ved Retten i Hillerød fremstillet 'in absentia', som det hedder, når en sigtet eller tiltalt ikke selv kan være tilstede ved et retsmøde.

Ligeledes har det ikke været muligt for politiet at afhøre manden, der er indlagt efter branden.

Lige så snart lægerne vurdere, at han er i stand til at gennemføre et retsmøde skal han efterfølgende fremstilles for en dommer inden for 24 timer.

arrow Læs også: Brandstifter dømt: Satte ild til sine forældres hus
Stak af fra psykiatrisk afdeling

Ved Grundlovsforhøret kom det frem, at politiet tilsyneladende var forberedt på, at der kunne være noget under opsejling.

Under Grundlovsforhøret kom det således frem, at den sigtede forud for branden var stukket af fra Psykiatrisk Center i Ballerup, hvor han var indlagt.

Flugten forgik ved at true personalet med en brandslukker, hvorefter han stjal en bil og kørte fra stedet.

Herefter ringede han til sine forældre, som ejer den nu nedbrændte villa, og truede ifølge sigtelsen med at slå dem ihjel.

Det fik forældrene til at varsko politiet, der stort set samtidig med, at branden blev opdaget og anmeldt kunne anholde manden.

Han er sigtet efter den grove bestemmelse om brandstiftelse i Straffeloven, der handler om med overlæg at udsætte andre for fare ved brandstiftelse.

Strafferammen for dét går op til livstid, men såfremt manden på et senere tidspunkt dømmes og har været psykisk syg på gerningstidspunktet, bliver der i stedet tale om en behandlingsdom.

arrow Forældre frygtede tragedie: Nu bor de i brandstifters hjem
05. marts 2021 kl. 08:47 Opdateret: kl. 08:47
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?