4. juni 2020
En vandstandslogger bliver her installeret i en sø i projektområdet i Egedal.
En vandstandslogger bliver her installeret i en sø i projektområdet i Egedal.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sensorer holder øje med vandstanden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sensorer holder øje med vandstanden
Egedal - 15. oktober 2019 kl. 05:32
Af Annemette Ross Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Morgendagens teknologi Internet of Things (IoT), hvor ting forbindes med internettet eller hinanden kan i høj grad også komme forsyningsselskaber til gode. Det fremgår af en pressemeddelelse om de erfaringer, Novafos har gjort sig med at overvåge vandstanden i et område i Egedal.

Her har NOVAFOS koblet batterdrevne sensorer - såkaldte vandstandsloggere - til 13 boringer og to søer i området.

Sensorerne holder hele tiden øje med vandstanden og rapporterer løbende data hjem til NOVAFOS via internettet. På den måde kan vand- og spildevandsselskabets medarbejdere overvåge vandstanden i området efter behov uden at skulle i felten med gummistøvlerne på som førhen.

- Den største gevinst ved webbaseret grundvandsmåling er, at vi hele tiden er i kontakt med vores sensorer. Det betyder, at vi kan tilgå data øjeblikkeligt fra en hjemmeside uden at skulle ud i marken. Fra kontoret har vi desuden overblik over udstyret og opdager hurtigt tekniske fejl, siger Thomas Dahl Strandberg, projektleder i NOVAFOS i pressemeddelelsen om løsningen, som er udviklet af den rådgivende ingeniørvirksomhed Niras i Allerød.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?