23. april 2019
Kun SF står udenfor budgetforliget i Egedal Byråd. Både S, R, V, K, DF og LA er med. Foto: Egedal Kommune
Kun SF står udenfor budgetforliget i Egedal Byråd. Både S, R, V, K, DF og LA er med. Foto: Egedal Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Seks ud af syv partier med i budgetforlig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Seks ud af syv partier med i budgetforlig
Egedal - 05. oktober 2018 kl. 13:28
Af Annemette Ross Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Seks ud af de syv partier i Egedal Byråd står bag den aftale om Egedal Kommunes Budget 2019-22, der blev indgået fredag. Kun SF står udenfor forliget, fremgår det af en pressemeddelelse fra kommunen.

Det fremgår også, at politikerne er særligt optagede af at samle skolerne på færre kvadratmeter og dermed skabe økonomisk råderum til at skabe nye inspirerende læringsmiljøer og kreative rum over de næste 10 år.

Helt konkret lægger politikerne blandt andet op til at flytte den bygningsmæssige slidte fritids- og ungdomsklub i Ganløse ind på Ganløse Skole med virkning fra midt i 2020. På længere sigt er det også planen at lukke en afdeling i både Distriktsskole Smørum og Distriktsskole Ølstykke.

Politikerne budgetterer desuden med ekstra udgifter til især plejekrævende ældre og borgere med fysiske og psykiske handicap, mens skatteindtægterne er nedjusteret på grund af lavere befolkningsvækst og en skæv udligningsordning. Så for både at skabe en robust økonomi i balance og sikre de nødvendige investeringer, er forligspartierne blevet enige om en 10-årig investeringsplan for samlet set 1,2 milliarder kroner, hedder det.

Planen skaber en samlet ramme, der gør det muligt at prioritere finansieringen til blandt andet bedre læringsmiljøer på skolerne, 78 nye plejeboliger og 30 boliger til unge med autisme. Dertil kommer investeringer i bæredygtig byudvikling, der kan tiltrække nye borgere og virksomheder til Egedal By, Kong Svends Park og Dyvelåsen.

Samtlige investeringer frem til 2028 kan kun lade sig gøre med en økonomi, der kommer i bedre balance ved at reducere serviceudgifterne. I 2019 medfører det besparelser og effektiviseringer for i alt 34 millioner kroner, mens der kun bliver råd til udvidelser for cirka 5,5 millioner kroner.

- Jeg er meget tilfreds med, at byrådet har taget ansvar for en budgetaftale, der er indgået på vanskelige økonomiske vilkår, hvor der ikke er nogen nemme løsninger. Men med investeringsplanen har vi for første gang i Egedals historie skabt rum for en række nødvendige, langsigtede investeringer; særligt på ældre- og skoleområdet, siger borgmester Karsten Søndergaard (V) i pressemeddelelsen.

- Planen forudsætter imidlertid at vi prioriterer benhårdt i serviceudgifterne. Det er eksempelvis uholdbart, at vi i 2022 ser ud til at overskride servicerammen med 51 millioner kroner samtidig med at kassebeholdningen er nede på bare 34 millioner kroner. Derfor mødes Byrådet også allerede senere på året til et ekstraordinært temamøde for at analysere alle mulighederne for at effektivisere vores økonomi de kommende år, fortsætter han.

Byrådet 2. behandler forslag til Budget 2019-22 på byrådsmødet onsdag den 10. oktober.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede