17. oktober 2019
Ganløse Tri-Center afviklede for 17. år i træk årets første åbent vands triatlonstævne og DM på sprintdistancen lørdag i samarbejde med Dansk Triatlon Forbund. Foto: Maj-Britt Holm
gallery icon

Se billedserie

Ganløse Tri-Center afviklede for 17. år i træk årets første åbent vands triatlonstævne og DM på sprintdistancen lørdag i samarbejde med Dansk Triatlon Forbund. Foto: Maj-Britt Holm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Seje atleter i Tri på Tyren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Seje atleter i Tri på Tyren
Opdateret 18. maj 2019 kl. 20:28
Egedal - 18. maj 2019 kl. 20:17
Af Maj-Britt Holm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ganløse Tri-Center afviklede for 17. år i træk årets første åbent vands triatlonstævne og DM på sprintdistancen lørdag i samarbejde med Dansk Triatlon Forbund (DTRIF), skriver Frederiksborg Amts Avis.

arrow Læs også: Tri på Tyren blev reddet af vejret

Tri På Tyren er et af de få enkeltstarts stævner i Danmark, og ruten er tilrettelagt i en kuperet cykelrundstrækning på 11,6 kilometer, der har formation som omridset af en tyr og derfor har lagt navn til stævnet.

Her skulle deltagerne svømme 750 meter i Bastrup Sø, cykle 23,2 kilometer og løbe fem kilometer, de yngste dog kun halve distancer.

Det kolde maj-vejr betød, at der på dagen blev målt bare 14,4 grader i Bastrup Sø, hvilket var til den kolde side.

- Ahr, det er lidt frisk, erkendte stævneleder Steffen Mattrup Lund-Hansen, der oplyste, at vandet var så varmt sidste år, at deltagerne svømmede uden våddragter, hvilket ikke blev gentaget i år.

Omkring 350 atleter i alderen 12-80 år stillede op til Tri på Tyren, og det er under halvt så mange som for seks-syv år siden, hvor stævnet flere år i træk kunne melde udsolgt med 800 deltagere.

- Der er en generel afmatning indenfor triatlon, og interessen er faldende, nok fordi mange synes, de har prøvet det og vil noget nyt, fortalte Steffen Mattrup Lund-Hansen, der ikke lod sig slå ud, men glædede sig over den store aktivitetet med svømmere i søen, løbere på Mølleåstien og cykelryttere på vejene omkring Bastrup samt en stor skare tilskuere og frivillige hjælpere.

Aktiviteterne fortsætter søndag, hvor Ganløse Tri-Center er vært ved DM i triatlon for hold, der skal konkurrere ved at svømme 750 meter, cykle cirka 19 kilometer og løbe 5 kilometer. Her er alle andre velkomne til at kigge med fra stævnepladsen på Stengårdsvej mellem Ganløse og Lynge, hvor der kan købes mad og drikke i en café.

arrow Sprint triatlon for både børn, voksne og eliten
15. maj 2019 kl. 05:32 Opdateret: kl. 14:17

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede