17. oktober 2021
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) og Egedals borgmester Karsten Søndergaard (V) får en snak med 15-årige Mads Bramming (med ryggen til), som er en af de 10 unge, der pt. er i gang med Coop Crews seks ugers forløb i Fakta-butikken i Ølstykke som træning til at få et fritidsjob. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) og Egedals borgmester Karsten Søndergaard (V) får en snak med 15-årige Mads Bramming (med ryggen til), som er en af de 10 unge, der pt. er i gang med Coop Crews seks ugers forløb i Fakta-butikken i Ølstykke som træning til at få et fritidsjob. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Ministerglæde i Fakta over ungeprojekt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Ministerglæde i Fakta over ungeprojekt
Opdateret 23. november 2020 kl. 19:36
Egedal - 23. november 2020 kl. 12:33
Af Maj-Britt Holm

Det vakte opsigt, da beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) mandag formiddag lagde vejen forbi den lokale Fakta-butik på Ørnebjergvej i Ølstykke for at besøge unge i et fritidsjobprojekt.

arrow Læs også: Fakta-unge: Vi laver spas mens vi lærer

Ungdomsskoleforeningen kører et landsdækkende projekt Coop Crew i samarbejde med udvalgte ungdomsskoler, Fakta og Coop med det formål at give udsatte unge et seks ugers forløb i Fakta med træning og kompetance i at arbejde i en detailbutik.

Her fik ministeren blandt andet en personlig snak med 15-årige Mads Bramming og 16-årige Nadia Stryhn, som begge er med på Coop Crews allerførste hold med 10 unge i Ølstykke.

Flere unge i fritidsjob

Peter Hummelgaard glædede sig bagefter over at have set, at virksomheden tager socialt ansvar, ud over at projektet også kan give gode faste medarbejdere på sigt.

- Det er vigtigt, at alle unge uanset baggrund får mulighed for at stifte bekendtskab med arbejdsmarkedet på en god måde. I fritidsjob får man tilknytning til arbejdsmarkedet, og man lærer, hvordan man begår sig på en arbejdsplads og tager ansvar for en opgave. Det er vigtige ting, som man ikke kan læse sig til i en bog, udtaler beskæftigelsesministeren, som oplyser, at han vil tage indtrykkene fra besøget med sig og i et samarbejde med arbejdsmarkedets parter finde flere løsninger for, hvordan man generelt får flere unge i fritidsjob.

En glæde at tjene egne penge

Egedals borgmester Karsten Søndergaard (V) deltog i besøget. Han er imponeret over det landsdækkende projekt, som løber fra 2019-2025 i indtil videre 20 kommuner, og der kommer seks-syv kommuner mere til næste år.

- Jeg synes, det er enormt spændende med et forløb, der giver unge med udfordringer mulighed for at få et fritidsjob. Man ved, hvor stort det er, når man som ung kan tjene sine egne penge, og når den første løn går ind. Jeg er sikker på, det giver stolte unge mennesker, og det giver større chancer for at få de unge til at blive en del af arbejdsmarkedet og at gå videre, siger Karsten Søndergaard.

Coop Crew har fået 27,6 millioner kroner i støtte fra Den A. P. Møllerske Støttefond.

Rejser du til udlandet i år?