15. maj 2021
Venner og samarbejdspartnere var blandt de inviterede, da der onsdag var grundstensnedlæggelse til de 86 nye boliger, der bliver opført i og ved det tidligere rådhus i Smørum.
gallery icon

Se billedserie

Venner og samarbejdspartnere var blandt de inviterede, da der onsdag var grundstensnedlæggelse til de 86 nye boliger, der bliver opført i og ved det tidligere rådhus i Smørum.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Grundsten til 86 nye boliger lagt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Grundsten til 86 nye boliger lagt
Egedal - 23. juni 2016 kl. 05:58
Af Elias von Staffeldt

Onsdag var en stor dag, da Boligselskabet Rosenvænget havde inviteret venner og samarbejdspartnere til såkaldt grundstensnedlæggelse i anledning af opførelsen af de 86 nye familievenlige boliger, der bliver bygget i og ved det tidligere rådhus i Smørum og forventes at stå klar den 1. juli næste år.

- En grundstensnedlæggelse er teknisk set det samme som et første spadestik, hvor man bare lægger noget ned i fundamentet i stedet for at grave, forklarer Brian Hartmann, der er bygherrerådgiver for Domea.

Selve grundstenen er tænkt som en »tidskapsel«. Det er i denne sammenhæng et rør, hvortil forskellige institutioner i Egedal Kommune og samarbejdspartnere har doneret diverse Egedal-relevante artefakter.

- Vi har tænkt det som, at så kan det jo være, at der er nogen, der finder det om mange år og kan se og læse om, hvordan Egedal Kommune og Smørum så ud, da byggeriet gik i gang. Man kan sige, at boligerne her bliver bygget ovenpå kommunens og byens historie, fortæller Rosenvængets boligsociale rådgiver Ida Holgersen om tankerne bag »tidskapslen«.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?