21. juli 2019
Aske fra 6.a på Balsmoseskolen synes, normal skak er en lille smule kedeligt, men et spil Fortknight-skak er spændende og kan få adrenalinet til at køre. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Aske fra 6.a på Balsmoseskolen synes, normal skak er en lille smule kedeligt, men et spil Fortknight-skak er spændende og kan få adrenalinet til at køre. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billeder: Fortknight-skak får adrenalinet i kog

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billeder: Fortknight-skak får adrenalinet i kog
Egedal - 08. februar 2019 kl. 11:17
Af Annemette Ross Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fem, fire, tre, to, en STORMEN KOMMER! Med en verdenspremiere på Fortknight-skak til Skolernes Skakdag gav Dansk Skoleskak fredag et ekstra skub til at få nutidens børn til at interessere sig for det gamle skakspil. Fortknight-skak er det analoge alternativ til pc'ernes landeplage Fortnite, og David Christophersen, der er læringskonsulent i Dansk Skoleskak, fortalte, at det er for at få spillet til appellere til børene og gøre det sjovt.

- Dansk Skoleskak er ikke skak for skakspillets skyld men for at skabe læring, så det er for at bringe nogle andre kompetencer ind i spillet, når man spiller det, sagde han.

På Balsmoseskolen, som lagde rammer til den officielle åbning af Skolernes Skakdag, fortalte skolens pædagogiske daglige leder Henriette Andersen, at 20 af skolens elever skulle bruge dagen på at lære det nye Fortknight-skak at kende.

- Og efter vinterferien vil de lære alle andre det, forklarede hun.

Aske fra 6.a og Jonathan fra 6.b spiller skak i skolen, og til spørgsmålet om, hvad de synes om det, sagde Aske.

- Det er bare min mening, men jeg synes, normal skak er en lille smule kedeligt.

- Det er fint nok, men nogen af de spil, man kan lave med skak, er en lille smule sjovere, mente Jonathan.

De har også begge to spillet Fortnite, der gælder om at være den sidste overlevende på den ø, man er på, og sommetider kommer der en storm, som man også kan dø af. Netop den storm er Fortnite-ingrediensen i Fortknight-skak, for tre gange i løbet af spillet bliver der talt ned til »Stormen kommer«, og for hver gang bliver skakbrættet mindre, og de brikker, der er udenfor det nye spillefelt, er tabt.

Det gav tydeligvis stress på hos spillerne, når de fik at vide, at der var et minut eller et halvt minut til »Stormen kommer«, og der til sidst blev talt ned med fem, fire, tre, to, en Stormen kommer!

- Det, synes jeg, er lidt sjovere end normal skak, fordi der er spænding, og man ikke ved, hvad man skal gøre, sagde Jonathan.

- Der er spænding, og adrenalinet kører, og man skal tænke hurtigt, for spillet ændrer sig lige pludselig, når man taber en dronning, sagde Aske.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede