1. december 2020
Borgmester Karsten Søndergaard synes Venstre med innovationsminister Sophie Løhde (V) har ført en flot valgkampagne. Her er hun til vælgermøde på Egedal Gymnasium under valgkampen.  Foto:Thomas Olsen
Borgmester Karsten Søndergaard synes Venstre med innovationsminister Sophie Løhde (V) har ført en flot valgkampagne. Her er hun til vælgermøde på Egedal Gymnasium under valgkampen. Foto:Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: S og V blev næsten lige store i Egedal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

S og V blev næsten lige store i Egedal
Egedal - 05. juni 2019 kl. 23:37
Af Annemette Ross Jensen

Da alle stemmerne i Egedal Kommune var talt op, havde næsten halvdelen af vælgerne sat kryds ved enten Venstre eller Socialdemokratiet, så de var næsten lige store. I Egedal fik Venstre nemlig frem med 3,3 procentpoint til 25,1 procent, og da Socialdemokratiet fik en lille tilbagegang på 0,4 procentpoint og endte på 24,5 procent, blev Venstre kommunens største parti ved dette valg, som S var det 2015.

arrow Læs også: Næsten 90 procent stemte i Egedal

Fremgangen glæder borgmester Karsten Søndergaard (V).

- Jeg er da stolt over, at Venstre går frem i Egedal. Det ser rigtigt, rigtigt flot ud, siger han, og det havde han faktisk også ventet.

- Jeg synes Venstre med Sophie Løhde i spidsen har lavet en rigtig flot valgkampagne og været ude på gader og stræder og gjort alt for at få fortalt borgerne, hvad de skulle stemme, siger han.

Den socialdemokratiske gruppeformand i byrådet Ib Sørensen er glad for, at partiet holder næsten status quo i Egedal.

- Vi har skiftet kandidat, og har haft en kendt kandidat i Nick Hækkerup fra dengang Egedal-kredsen blev dannet, og nu har vi David Trads. Og så har der været nogle mere markante holdninger på børneområdet fra de radikale, så jeg glæder mig over, at vi fastholder det, når vi nu også har stået i et skifte, siger Ib Sørensen.

Han glæder sig i øvrigt over den lokale fremgang til de radikale der gik frem med 4,2 til 9,3 procent af stemmerne og SF, der går frem med 3,6 til 7,1 procent. Enhedslisten fik en lille tilbagegang til 4,4.

K gik frem med 4,6 til 8,7 procent, mens DF blev mere end halveret til under 10 procent af stemmerne. Liberal Alliance gik tilbage til tre procent, lidt mindre end Nye Borgerlige, mens partiet Klaus Riskær Pedersen, Kristendemokraterne og Stram Kurs alle lå under sprærregrænsen

arrow Fire ud af fem har stemt
05. juni 2019 kl. 18:29 Opdateret: kl. 18:33
arrow Over halvdelen af vælgerne i Egedal havde stemt klokken 14
05. juni 2019 kl. 14:46 Opdateret: kl. 14:46
Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?