30. maj 2020
Byrådsmedlemmerne Ib Sørensen (S) og Jens Skov holdt hver en tale til partiernes fælles 1. maj. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Byrådsmedlemmerne Ib Sørensen (S) og Jens Skov holdt hver en tale til partiernes fælles 1. maj. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Røde faner luftet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Røde faner luftet
Egedal - 01. maj 2019 kl. 18:29
Af Annemette Ross Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Røde faner blafrede i den kølige forårsblæst, da S og SF holdt fælles 1. maj ved Stenløse Kulturhus. Og der var grillpølser, fadøl, sodavand, kaffe, kage, hoppeborg og bål til børnene, og op mod 100 var på plads til den første af i alt seks taler.

Socialdemokraternes gruppeformand og viceborgmester Ib Sørensen benyttede lejligheden til at slå et slag for det kommunale lokale selvstyre, og pegede blandt andet på, at regeringen og Folketinget holder kommunerne i et økonomisk jerngreb med servicerammen.

- Men det afholder jo ikke ministre, regering og flere af Folketingets partier fra at skyde på kommunerne, når borgerne med rette kritiserer forholdene eller påpeger direkte mangler i ydelserne. Vi i kommunerne - også her i Egedal - vil hellere end gerne løse opgaverne tæt på borgerne, og vi er bedst til det, men det kræver, at den stigende centralisering må stoppe, og det lokale selvstyre må vende tilbage, fastslog Ib Sørensen.

SF's byrådsmedlem Jens Skov kom blandt andet ind på behovet for bedre normeringer i børnehaver og skoler, og SF frygter, at prisen for kommunens investeringer i bedre skolebygninger kan blive en meget høj klassekvotient.

- I SF Egedal er vi bekymret for, at de nye lokaler skal betales af færre lærere, fordi pengene til bygningerne skal findes i servicerammen indenfor skolens budget, sagde han.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis torsdag den 2. maj.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?