25. april 2019
- Det er er en fed måde at konkurrere med sig selv, siger Helle Kornerup (forrest). Ved siden af sidder  Simon Ankjær (i midten) og Christian Stenfors Markussen. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

- Det er er en fed måde at konkurrere med sig selv, siger Helle Kornerup (forrest). Ved siden af sidder Simon Ankjær (i midten) og Christian Stenfors Markussen. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ro formen i top

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ro formen i top
Egedal - 13. januar 2018 kl. 05:06
Af Annemette Ross Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Januar er højsæson for forsætterne om at komme i god form, og det kan man blandt andet komme med rospinning hos Fityourfood i Egedal.

- Rospinning er jo taget fra de roere, som ror på vandet om sommeren og har taget roning indendørs om vinteren. Det har jeg valgt at implementere på mit skema, siger Irene Pasby. Hun er oprindeligt uddannet indenfor ernæring og gastronomi, men har siden videreuddannet sig indenfor træning coaching og sportsoptimering, og for tre år siden startede hun Fityourfood i Egedal, der holder på Tinghøjvej 3 i Ølstykke.

Her startede hun rospinning sidste år, og at ro i romaskiner er godt for både kondition og muskler.

- Det er den eneste konditionstræning, hvor man har 80-85 procent af musiklerne i gang samtidig, siger Irene, og det kan dyrkes af alle uanset form, højde og drøjde.

- Det giver kondition, muskler og stabilitet i kroppen. Jeg synes, det giver rigtigt meget stabilitet. Allerede efter første gang kunne jeg mærke, min krop var mere stabil i ryg og lænd og mave, siger en af deltagerne Christian Stenfors Markussen på 22. Han går også til kickboksning sammen med 20-årige Simon Ankjær, som også er glad for rospinning.

- Vi bruger det meget til kondition i forhold til kickboksning. Det giver helt vildt meget kondition, og det er også helt vildt godt, hvis du er kommet til skade til muskelopbygning, siger Simon.

Helle Kornerup på 48 synes også, rospinning giver meget på konditionen, og er et godt alternativ til løb, som hun tidligere har dyrket, men ikke kan mere af hensyn til knæ og hofter.

- Og det er en fed måde at konkurrere med sig selv. Vi er jo meget forskellige, og man sidder i sin egen osteklokke, siger hun.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis lørdag den 13. januar.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede