26. februar 2021
Novafos har ikke fundet chlorothalonil-amidsulfonsyre i prøverne fra nogen af sine 17 vandværker. Foto: Annemette Jensen
Novafos har ikke fundet chlorothalonil-amidsulfonsyre i prøverne fra nogen af sine 17 vandværker. Foto: Annemette Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rent vand fra Novafos

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rent vand fra Novafos
Egedal - 08. maj 2019 kl. 15:06
Af Annemette Ross Jensen

Novafos, der blandt andet forsyner Ølstykke-området og Smørumnedre By med vand, har nu nu screenet drikkevandet på alle 17 vandværke i sine ni ejerkommuner for 195 pesticider og pesticidrester, som forsyningsselskabet ikke tidligere har undersøgt drikkevandet for.

Dermed er vandet undersøgt for i alt 234 pesticider og pesticidrester inklusive chlorothalonil-amidsulfonsyre, som i øjeblikket har lukket for vandet fra Ledøje Vandværk.

»Vi har ikke fundet indhold af nogle stoffer over Miljøstyrelsens grænseværdier for drikkevand.«, oplyser Novafos, der ikke har påvist chlorothalonil-amidsulfonsyre i prøverne fra nogen af de 17 vandværker..

På syv vandværker er der dog fundet spor af otte nye pesticidrester, som der ikke har været undersøgt for før, men alle væsentligt under grænseværdierne for drikkevand.

- Det er nye stoffer, som vi endnu ikke ved meget om, og vi går nu i gang med nærmere undersøgelser af drikkevandet fra disse vandværker, oplyser Bo Lindhardt, der er vicedirektør og vandchef i Novafos, på selskabets hjemmeside.

Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?