12. maj 2021
Helt grundlæggende mener jeg ikke, at vi som institution kan gå op imod myndighedernes ret til at udvise, siger rektor Camilla Rye Jørgensen.
Helt grundlæggende mener jeg ikke, at vi som institution kan gå op imod myndighedernes ret til at udvise, siger rektor Camilla Rye Jørgensen.
Foto: Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rektor: Meningsløst at udvise en elev kort før eksamen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rektor: Meningsløst at udvise en elev kort før eksamen

På Nyborg Gymnasium er rektor gået ind i den politiske debat om hjemsendelser af syriske elever. Det vil ikke ske i Egedal, men skolen har en appel på elevens vegne, siger rektor

Egedal - 21. april 2021 kl. 06:02
Af Finn Due Larsen

Sagen om den hjemsendte, syriske pige fra Egedal Gymnasium og HF minder på mange måder om en lignende sag fra Nyborg Gymnasium.

arrow Læs også: Veninder: Syriske Samira blev hjemsendt før eksamen - og forsvandt

På det fynske gymnasium har rektor Henrik Vestergaard Stokholm været fremme i medierne med en kras kritik af den politiske beslutning om at hjemsende den syriskfødte elev, og andre i lignende situation.

Han har også tidligere gjort sig bemærket med kritik af beslutninger på det udlændingepolitiske område.

Det vil man ikke komme til at opleve på helt samme måde på Egedal Gymnasium og HF, siger rektor Camilla Rye Jørgensen.

"Det er så hans stil, og vi er jo forskellige. Skolens udgangspunkt er at vi ikke blander os i den politiske debat, men i denne sag vil vi godt på elevens vegne appellere til, at man giver lov til at gøre uddannelsen færdig", siger hun, og uddyber: "Helt grundlæggende mener jeg ikke, at vi som institution kan gå op imod myndighedernes ret til at udvise. Vi vil ikke blande os i den politiske debat om hun skal udvises eller ej, men hvis man lige lægger den til side, så vil vi som skole gerne tage elevens perspektiv. Her mener vi, at en elev der er meget tæt på at få sin studentereksamen, der virker det meningsløst at udvise tre måneder før eksamen, en eksamen der vil kunne ændre hendes muligheder markant."

Skrev et brev

Camilla Rye Jørgensen fremhæver, at der er brugt penge og ressourcer på at pigen skal tage en studentereksamen, og at hun har lagt stort arbejde i sin skolegang.

Derfor skrev skolen et brev med en appel til de danske myndigheder om, at eleven skulle have lov at gøre eksamen færdig. Det blev ikke sendt direkte til nogle myndigheder, vurderingen fra skolens side var i stedet at det var bedst at give den til eleven og hendes familie.

"Vi syntes at familien skulle være bindeleddet til myndighederne, så de selv kunne overdrage det brev. Men jeg nåede aldrig at få talt med eleven om det", siger Camilla Rye Jørgensen.

Derfor ved hun heller ikke, om myndighederne har set brevet fra skolen.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?